Ελληνικοί αγώνες: Δύο νέοι θεσμοί που επιβραβεύουν το ταλέντο και όχι το χρήμα

Ελληνικοί αγώνες: Δύο νέοι θεσμοί που επιβραβεύουν το ταλέντο και όχι το χρήμα

Δύο νέοι προσιτοί οικονομικά θεσμοί σε άσφαλτο και χώμα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε συγκρατημένα για τους ελληνικούς αγώνες.

Δύο νέες προσπάθειες προσιτών μορφών αγώνων αυτοκινήτου σε άσφαλτο και χώμα δείχνουν ότι πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι προθέσεις και ο σχεδιασμός έχουν την σωστή φιλοσοφία. Μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν μέχρι τέλος ιδανικά, χωρίς μικρότητες, συμφέροντα, αμφιλεγόμενες αποφάσεις και γκρίνια. Με δίκαιους και σαφείς κανόνες για όλους, ώστε να λάμψει το ταλέντο. Το εγχώριο motorsport χρειάζεται μορφές αγώνων όπου το κόστος είναι χαμηλό και οι συμμετοχές αυξάνουν κατακόρυφα τον συναγωνισμό.

Στο χώμα
Η ιδέα των
Dirt Games επίσης φαίνεται να προχωρά, στο πλαίσιο ενός νέου κυπέλου με την ονομασία Timed Rally Challenge. Δηλαδή, αγώνες ατομικής χρονομέτρησης, σε format Time Attack, αλλά στο χώμα.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε το αγωνιστικό χωμάτινο μονοθέσιο SR Kartcross [video]

Η χωμάτινη ατομική χρονομέτρηση (TRC) είναι ένα εντελώς νέο έπαθλο από την ΟΜΑΕ και σκοπό έχει την συμμετοχή νέων αθλητών αφού από την φύση του είναι ίσως η πιο οικονομική μορφή χωμάτινου αγώνα. Στους αγώνες του TRC μπορούν να συμμετέχουν αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών αλλά και χωμάτινες φόρμουλες, οι οποίες θα αγωνίζονται για το ξεχωριστό Έπαθλο DIRT GAMES CHALLENGE.



Οι αγώνες του Επάθλου θα γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένες  χωμάτινες διαδρομές – πίστες που βρίσκεται στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου (Κόρινθος), στην περιοχή Καρυές (Σπάρτη ) και στον Γρύλλο ( Πύργος), εξασφαλίζοντας ασφαλή διασκέδαση τόσο για τους οδηγούς που συμμετέχουν, όσο και για τους θεατές που παρακολουθούν τον αγώνα.

Περισσότερα σύντομα  στην επίσημη ιστοσελίδα του TRC www.trcup.gr

Πρόγραμμα TRC

1ος Αγώνας 08-09 Απριλίου        Διαδρόμιο ΑΛΑΚορινθίας
2ος Αγώνας 20-21 Μαΐου             Γρύλος Art of Speed
3ος Αγώνας 01-02 Ιουλίου           Καρυές ΛΑΣπάρτης
4ος Αγώνας 26-27 Αυγούστου     Γρύλος Art of Speed
5ος Αγώνας 23-24 Σεπτεμβρίου Καρυές ΛΑΣπάρτης
6ος Αγώνας 28-29 Οκτωβρίου    Διαδρόμιο ΑΛΑΚορινθίας

Πρόγραμμα DGC
1ος Αγώνας 08-09 Απριλίου         Διαδρόμιο ΑΛΑΚορινθίας
2ος Αγώνας 23-24 Σεπτεμβρίου  Καρυές ΛΑΣπάρτης
3ος Αγώνας 21-22 Οκτωβρίου      Χαλκίδα ΑΣΜΑ
4ος Αγώνας 11-12 Νοεμβρίου       Μέγαρα ΑΛΑΚορινθίας


Στην άσφαλτο
Η προσπάθεια του ΣΟΑΑ για το Ενιαίο με τα
Skoda Fabia φαίνεται να προχωρά με επιτυχία. Οι συμμετοχές είναι πολλές και μεταξύ αυτών, πέρα από γνωστούς και αναγνωρισμένους στο χώρο του αυτοκινήτου, διακρίνουμε ονόματα πρωταθλητών από το καρτ όπως ο Στέφανος Καμιτσάκης και ο Φίλιππος Καλέσης, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η παρακάτω ανακοίνωση του ΣΟΑΑ μας δείχνει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε:

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ανακοινώνει πως αφού ολοκληρώθηκε η πρόσκληση όλων όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2017, μέχρι και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου είχαν καταβληθεί προκαταβολές για 27 αυτοκίνητα.


Τη σχεδίαση της αγωνιστικής εμφάνισης δύο αυτοκινήτων θα φροντίσει η "M Branding"

Ο Σύνδεσμος δεσμεύεται για αυτούς τους 27 συμμετέχοντες που κατέθεσαν τα χρήματα της προκαταβολής, οι οποίοι εξασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα. Αυτό βεβαίως εφόσον πληρούνται οι όποιοι οικονομικοί όροι και συμφωνίες, με την εταιρεία από την οποία θα γίνει η αγορά του αυτοκινήτου και σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Ο Σύνδεσμος παρακαλεί οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και έπειτα, πριν προχωρήσει σε προκαταβολή, να έρθει σε συνεννόηση με τον ΣΟΑΑ. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου θα φροντίσει το αίτημα να γίνει δεκτό, χωρίς όμως να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να εξασφαλίσει οποιαδήποτε συμμετοχή, πέραν των 27 προαναφερθέντων.

Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι οι συμμετοχές είναι ήδη πάρα πολλές, επιθυμία του Συνδέσμου είναι να γίνουν όλα τα αιτήματα για συμμετοχή στο ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2017, αποδεκτά, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για νέους οδηγούς κάτω των 30 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

ΣΟΑΑ – 6941 609984
Ν. Περατινός – 6973 202585
Σ. Πετρόπουλος – 6939 189224

Ακολουθούν τα ονόματα όπως δηλώθηκαν για την αγορά του αυτοκινήτου και σε αλφαβητική σειρά:

1. Τ. Ασημακόπουλος
2. Θ. Βούλγαρης
3. Διαγαλαξιακές Υπηρεσίες
4. Μ. Δουλτσινός
5. Φ. Καλέσης
6. Σ. Καμιτσάκης
7. Γ. Καντζάβελος
8. Β. Κοκλάνης
9. Θ. Κομκοτός
10. Α. Κοτζιάς
11. Σ. Κουκέας
12. Τ. Κουτσίκος
13. Μ. Κύρκος
14. Κ. Κύρκος
15. Σ. Κυρλαγκίτσης
16. Π. Κωνσταντάκος
17. Λ. Μανιατόπουλος
18. Ν. Μητροπούλου κ ΣΙΑ
19. Σ. Ντζελια Terrasport
20. Α.Παναγιωτέλης

21. Α. Ποσοτίδης
22. Α. Στιβαχτάρης
23. Α. Χαλιβελάκης
24. Μ. Χαλιβελάκης
25. Γ. Χαραλαμπόπουλος
26. Alpha Makris A.E.
27. Interauto M. ΕΠΕ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube