Το ελληνικό καρτ σε διεθνείς αγώνες

Το ελληνικό καρτ σε διεθνείς αγώνες

Ισχυρή ελληνική παρουσία στους παγκόσμιους τελικούς των σημαντικότερων διοργανώσεων καρτ.

Μετά το τέλος των εγχώριων αγωνιστικών υποχρεώσεων πολλοί Έλληνες οδηγοί αγωνίζονται στους παγκόσμιους τελικούς των σημαντικότερων διοργανώσεων στο καρτ.

Οκτώ οδηγοί πήραν μέρος στον παγκόσμιο τελικό IAME X30 2016 στο Le Mans. Ο Δημήτρης Παπαναστασίου κέρδισε τον «μικρό» τελικό της κατηγορίας Master, η οποία έδινε το τελευταίο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Η 29η θέση ανάμεσα σε 68 συμμετοχές είναι ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Ο Παπαναστασίου ήταν ο μοναδικός από τους Έλληνες οδηγούς της κατηγορίας που πήρε πρόκριση για τον τελικό. Ο Δημήτρης Ζερβός και ο Αλέξανδρος Καψής τερμάτισαν στην 22η και 28η θέση στον «μικρό» τελικό, επίδοση που τους έδωσε την 55η και την 61η θέση στο σύνολο.

Ο Στράτος Γαλανόπουλος έτρεξε στην Senior, με 124 συμμετοχές και πήρε την 86η θέση και την 19η στον «μικρό» τελικό. Ο Αλέξανδρος Ντάρσυ στην κατηγορία Junior, αυτή με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, τερμάτισε 17ος στον μικρό τελικό κατακτώντας την 84η θέση στην γενική κατάταξη των 130 οδηγών.

Οι οδηγοί που πέρασαν στους μεγάλους τελικούς ήταν οι Σωτηρόπουλος και Αννίβας, στην Shifter και ο Αντωνιάδης στην Super. Στα εξατάχυτα, ο Φώτης Σωτηρόπουλος τερμάτισε στην 15η θέση και στην 29η βρέθηκε ο Αλέξανδρος Αννίβας.


Η ελληνική αποστολή στο ΙΑΜΕ x30 World Finals 2016: Αντωνιάδης, Αννίβας, Ζερβός, Παπαναστασίου, Καψής, Γαλανόπουλος, Σωτηρόπουλος και Ντάρσυ

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τα ελληνικά χρώματα κέρδισε ο Γιάννης Αντωνιάδης στην κατηγορία SUPER. Ο πολυπρωταθλητής καρτ και F3 στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή καριέρα και νίκες σε αγώνες-σταθμούς για το καρτ παγκοσμίως, όπως το Andrea Margutti Trophy το 1996. Ο Αντωνιάδης διαπρέπει ως ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές οδηγών καρτ στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά, μετά από δέκα και πλέον χρόνια επέστρεψε στην θέση του οδηγού. Σε εξαιρετική φυσική και αγωνιστική κατάσταση, έδειξε τρομερή ταχύτητα κάνοντας στους αγώνες της Κυριακής πολλές φορές το ταχύτερο πέρασμα σε επί μέρους χρονομετρημένα κομμάτια όσο και στο σύνολο του γύρου. Στον ημιτελικό ήταν 11ος όταν επιχείρησε να προσπεράσει, καθώς είχε ταχύτερο ρυθμό από τους προπορευόμενους. Αλλά είχε μία επαφή που τον έθεσε εκτός αγώνα. Στο τελικό, εκκινώντας τελευταίος, ανέβηκε ως την 12η θέση.



Αυτή τη στιγμή είναι στο εξωτερικό για αγωνιστικές υποχρεώσεις ο μικρός Γιάννης Λάντζης. Βρίσκεται στο Lonato στην πίστα South Garda και είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο Rok Cup International Final 2016. Η δράση ξεκινά την Πέμπτη 20/10 και η συνάντηση ολοκληρώνεται το Σάββατο. Στην κατηγορία του Λάντζη συμμετέχουν 172 οδηγοί από όλο τον κόσμο. Ο μικρός Γιάννης θα έχει δίπλα του τον προπονητή του Κώστα Χατζή και την τεχνική υποστήριξη της Energy Corse. Ο Λάντζης έχει μόλις δύο προηγούμενες συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό, αλλά είχε εντυπωσιάσει και στους δύο.



Την ίδια ώρα, στο Sarno, στη Νάπολη, είναι σε εξέλιξη το Rotax Max Challenge World Finals 2016. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους Χρήστο Σαγανά στην κατηγορία 125 Max, Άκη Βασιλέρη στην DD2 Max και Μανώλη Τζαμαριαδάκη στην DD2 Max Master, οι οποίοι είναι και οι πρωταθλητές στην αντίστοιχη κατηγορία στο ελληνικό RMC 2016. Στην κατηγορία 125 Micro Max συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Νουσόπουλος.

Πηγή Kartnews

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube