Εγκρίθηκε από τη FIA Πρωτάθλημα Eνιαίου με Tesla Model S

Εγκρίθηκε από τη FIA Πρωτάθλημα Eνιαίου με Tesla Model S

Το νέο eSport Championship πήρε την έγκριση και επικύρωση της FIA και αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Θυμάστε που μιλούσαμε για την εξέλιξη ενός αγωνιστικού Tesla Model S στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ενιαίου πρωταθλήματος με την αμερικανική ηλεκτρική μπερλίνα;

Τα καλά νέα για τους εμπνευστές και οργανωτές μιας τέτοιας διοργάνωσης, είναι ότι πήρε την έγκριση και την επικύρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, της FIA.

Δε υπάρχει αμφιβολία ότι οι αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Ύστερα από την επιτυχία της Formula E, που αντιπροσωπεύει σήμερα τον πιο «επίσημο» και προηγμένο θεσμό του είδους, οσονούπω θα έχουμε ένα νεοεισερχόμενο, με το eSport Championship, που θα διοργανώνεται από την Electric GT.

Οι υπεύθυνοι επέλεξαν ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο γι’ αυτή τη διοργάνωση ενιαίου τύπου, το Tesla Model S P100D. H αμερικανική μπερλίνα έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα όσον αφορά την αεροδυναμική, το βάρος και την ασφάλεια. Το αγωνιστικό Model S αποδίδει 780 ίππους, ροπή 101,4 kgm και χρειάζεται 2,1 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση τα 100 km/h, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του θα φτάνει τα 250 km/h. Επίσης, στις δοκιμές σύγκρουσης, το αγωνιστικό Tesla Model S απέδωσε σύμφωνα με τις επίσημες απαιτήσεις της FIA, οπότε δεν υπήρξε κανένα εμπόδιο για την έγκριση και την επικύρωσή του.

Το eSport Championship θα ξεκινήσει επίσης πολύ σύντομα (το τελικό ημερολόγιο δεν έχει ακόμη επικυρωθεί). Πάντως, το πρόγραμμα της πρώτης σεζόν του πρωταθλήματος Electric GT θα περιλαμβάνει επτά αγώνες που θα πραγματοποιηθούν επί ευρωπαϊκού εδάφους και τρεις στις ΗΠΑ, με τους τελευταίους όμως να μην μετρούν στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Η δε μορφή των αγώνων να έχει ως εξής: 20 λεπτά επίσημων δοκιμαστικών, ακολουθούμενα από μία ώρα κατατακτήριων δοκιμών. Την επόμενη μέρα, ο αγώνας θα χωρίζεται σε δύο μέρη: Ένα πρώτο μέρος μήκους 60 km και ένα δεύτερο με άλλα 60 km με το που πέφτει το σούρουπο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube