Έφτάψυχο Volvo, πολύ σκληρό για να τουμπάρει [videos]

Έφτάψυχο Volvo, πολύ σκληρό για να τουμπάρει [videos]

…και το “die-hard” Volvo 242 είναι ένα μόνο από τα παλιά πισωκίνητα, που δίνουν θέαμα και πλάθουν χέρια στα εθνικά ράλι της Φιλανδίας.

Αν αναρωτιέστε ακόμα γιατί η Φιλανδία βγάζει τόσα αστέρια στο WRC, δείτε αυτό το video από εθνικό ράλι Β’ κατηγορίας.

Το Salpausselkä Ralli στο Lahti, δεν είναι τωρινό, αρχές του περασμένου Οκτώβρη έγινε, αλλά αξίζει να δείτε τι αυτοκίνητα τρέχουν και πώς τα τρέχουν. Με δυο λόγια, τα περισσότερα αγωνιστικά είναι μοντέλα της δεκαετίας του ’80 – και δεν κάνουν… regularity, αλλά τα πηγαίνουν τέρμα γκάζι, με το πλάι κι όπου πάει…

Τρέχουν πολλές 3άρες BMW Ε36, της δεκαετίας του ’90, αλλά θα δείτε επίσης πισωκίνητα Starlet P60 που σταμάτησαν να παράγονται το 1984, τα αναπόφευκτα Corolla GT AE86 (1983-1987) και βέβαια το Volvo 242 που μας έδωσε την αφορμή γι’ αυτό το άρθρο, αρνούμενο πεισματικά στο video να βγει από το δρόμο και να τουμπάρει. Βοήθησε βέβαια κι ο οδηγός που έμεινε στο γκάζι…

Για την ενημέρωσή σας, το Volvo 242 ήταν το δίπορτο μοντέλο της σειράς 240, που έμεινε στην παραγωγή από το 1974 έως το 1984. Ήταν βέβαια πισωκίνητο, με δίλιτρο κινητήρα που σε κάποιες εκδόσεις –κυρίως για τις ΗΠΑ – είχε και τούρμπο. Σε αυτή τη μορφή μάλιστα κέρδισε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού του 1985.

Όλα αυτά τα παλιά αυτοκίνητα τρέχουν στη Φιλανδία στην κατηγορία Group F, αλλά πρέπει να έχουν βγάλει παλιότερα ομολογκασιόν (που βέβαια δεν ισχύει πλέον). Το κορυφαίο Group F είναι σήμερα η BMW M3, που έτοιμη, φτιαγμένη σε ανταγωνιστική μορφή, κοστίζει κάπου 20.000-25.000 ευρώ στη Φιλανδία.

Οι αγώνες ράλι στο Group F είναι κυρίως για νέους αγωνιζόμενους, που αναμενόμενα έχουν και τα «έβγα» τους, όπως θα δείτε στο δεύτερο video:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube