DTM: Η Audi ξεκίνησε με δύο νίκες στον πρώτο γύρο στο Hockenheim [video]

DTM: Η Audi ξεκίνησε με δύο νίκες στον πρώτο γύρο στο Hockenheim [video]

Την ίδια στιγμή, η Mercedes δείχνει να έχει ξεπεράσει τον κακό περυσινό της εαυτό και να είναι ανταγωνιστική

Δύο στα δύο για την Αudi που άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του DTM στην πίστα του Hockenheim.
 
Ως γνωστό από φέτος έχουμε δύο διαφορετικούς αγώνες σε κάθε διοργάνωση, έναν το Σάββατο και έναν την Κυριακή, κάτι που καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέροντα το θεσμό του DTMΈτσι, στον πρώτο αγώνα, αυτόν του Σαββάτου, νικητής αναδείχθηκε ο Βρετανός Jamie Green που έφερε το Audi RS5 πρώτο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και στη συνέχεια ξεκινώντας από την πρώτη θέση δεν δυσκολεύτηκε να μείνει εκεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να σημειώσει μια μεγάλη νίκη.
 
 
Ωστόσο, η είδηση της ημέρας ήταν η επιστροφή της Mercedes στους καλούς χρόνους. Πέρυσι τα αυτοκίνητα από την Στουτγκάρδη μόνον ανταγωνιστικά δεν ήταν. Φαίνεται όμως πως οι άνθρωποι της ομάδας δούλεψαν σκληρά, βελτίωσαν τις επιδόσεις των αυτοκινήτων τους και έκλεισαν θεαματικά την ψαλίδα που τους χώριζε από Audi και BMW.
 
Στο πλαίσιο αυτής τη εξέλιξης, δεν ήταν τυχαία η 2η και 3η θέση του αγώνα από τους Pascal Wehrlein (ο εικοσάχρονος είναι ο πιο νέος οδηγός του DTM και στη Mercedes τον θεωρούν μεγάλο ταλέντο) και Paul di Resta. Ο πρώτος, που παραμένει ο νεότερος οδηγός του DTM στα είκοσι του χρόνια, έκανε το δεύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και παρόλο που ο Di Resta κατάφερε να τον περάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, αντέδρασε ιδανικά και εν τέλει κατέκτησε τη δεύτερη θέση. 
 
Στις πιο πίσω θέσεις ακολούθησε μια σειρά από Audi με τους Edoardo Mortara, Mike Rockenfeller και Νico Muller με τις BMW M4 να ακολουθούν και να δείχνουν λιγότερο ανταγωνιστικές. Από το Βαυαρικό στρατόπεδο την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Maxime Martin, την ώρα που τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά (σε ό,τι αφορά στο στρατόπεδο της BMW πάντα) είχε κάνει ο Augusto Farfus ο οποίος όμως τιμωρήθηκε και ξεκίνησε τελευταίος γιατί στη διάρκεια των χρονομετρημένων έμεινε από καύσιμα. 
 
 
Ekstrom υπό βροχή
O δεύτερος αγώνας, αυτός της Κυριακής είχε και πάλι πρωταγωνιστή την Audi αλλά με άλλον οδηγό, τον πολύπειρο στο DTM Mattias Ekstrom.
 
Στις δύο πρώτες θέσεις της σειράς εκκίνησης βρίσκονταν λοιπόν οι Mike Rockenfeller και Mattias Ekstrom με βάση τους χρόνους που είχαν κάνει στα δοκιμαστικά. Τα φώτα έσβησαν με την πίστα να είναι μάλλον στεγνή αλλά τον ουρανό «φορτωμένο» και όλους να ελπίζουν πως δεν θα αρχίσει και πάλι να βρέχει πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. 
 
 
Όμως πριν ολοκληρωθούν οι 4 πρώτοι γύροι η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της και μάλιστα δυνατή με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μπαίνουν στα πιτ για να αλλάξουν ελαστικά.
 
Ο Mattias Ekstrom αποδείχθηκε ταχύτερος όλων και πήρε κεφάλι στον αγώνα μένοντας εκεί μέχρι το τέλος αφού πέρασε τους Rockenfeller  και Witmann. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Edoardo Mortara με ένα RS5 κάνοντας ένα εξαιρετικό «1-2» για την Audi, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο απίστευτος Gary Paffet της Mercedes που είχε ξεκινήσει από την τελευταία θέση! 
 
 
Η πεντάδα συμπληρώθηκε από δύο BMW αυτές των Martin Tomczyk και του περυσινού πρωταθλητή Marco Wittman.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 2ου ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube