MotoGP Δοκιμές Qatar: Viñales τη δεύτερη μέρα

MotoGP Δοκιμές Qatar: Viñales τη δεύτερη μέρα

Ο Maverick Viñales ήταν ο ταχύτερος χθες στη Losail, μπροστά από τις δύο άλλες Yamaha των Valentino Rossi και Jonas Folger.

Ο Viñales, που ήταν ο πιο γρήγορος και στις άλλες φετινές δοκιμές εξέλιξης, στη Sepang και το Phillip Island, πέρασε μπροστά από τον Marc Marquez (Honda) γύρω στο μέσο της περιόδου.

O Ισπανός της Yamaha αργότερα βελτίωσε ακόμη περισσότερο την επίδοσή του, σημειώνοντας το μέχρι τώρα ρεκόρ του 1’ 54” 455, σχεδόν 4 δέκατα μπροστά από τον χθεσινό χρόνο του Andrea Dovizioso με την Ducati.

O Rossi είχε μια πτώση στην αρχή της περιόδου, αλλά επέστρεψε για να καταλήξει 0,277” πίσω από τον team-mate του, με 3ο τον Jonas Folger (Tech3 Yamaha) που ήταν και ο τελευταίος που πέρασε κάτω από το 1’ 55”.

O Folger, που κάνει το ντεμπούτο του φέτος στη μεγάλη κατηγορία MotoGP, συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς ήταν 2ος πριν τον περάσει στο τέλος ο Rossi με την εργοστασιακή μοτοσικλέτα.

Ο Cal Crutchlow (LCR Honda) ήταν ο πρώτος από τους υπόλοιπους, χάνοντας την ευκαιρία για κάτι ακόμα καλύτερο καθώς έπεσε μία ώρα πριν το τέλος των δοκιμών.

Πτώση είχε και ο Aleix Espargaro, αλλά κατάφερε να φέρει την Aprilia στην πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Marquez που δεν βελτίωσε το αρχικό του 1’ 55” 196.

O Alvaro Bautista, με τη μοτοσικλέτα του Aspar, ήταν η πιο γρήγορη Ducati, λιγότερο από ένα δέκατο μπροστά από τον εργοστασιακό Jorge Lorenzo. O χθεσινός πρωταγωνιστής, ο Dovizioso, δοκίμασε ένα νέο φέρινγκ και ήταν τελικά 13ος.

Η ΚΤΜ και πάλι δεν φάνηκε στο προσκήνιο, καθώς οι τρεις αναβάτες της κατατάχτηκαν στις τρεις τελευταίες θέσεις του πίνακα των χρόνων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube