Διάκριση και πρόταση για αγώνες στο εξωτερικό για τον Έλληνα καρτίστα Διονύση Λιβέρη

Διάκριση και πρόταση για αγώνες στο εξωτερικό για τον Έλληνα καρτίστα Διονύση Λιβέρη

Ένας νεαρός Έλληνας καρτίστας ξεκινά την πορεία του σε διεθνείς αγώνες κατόπιν πρόσκλησης από κορυφαία ομάδα. Καθήκον μας να στηρίξουμε την προσπάθεια.

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου ο νεαρός Έλληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης συμμετείχε σε αγώνα του πρωταθλήματος Rotax Max Challenge BNL (Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου) στην πίστα Genk στο Βέλγιο.

Ο Λιβέρης κατέλαβε την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη του τελικού της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας Junior. Ο 14χρονος  Διονύσης οδηγεί για την διακεκριμένη ομάδα DAEMS η οποία έχει μείνει απολύτως ευχαριστημένη από την απόδοσή του και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον Λιβέρη και στο πανευρωπαϊκό Rotax Max Euro Challenge αλλά και στο Πρωτάθλημα CEE για την Κεντρική Ευρώπη.

Από το πρωτάθλημα BNL έχουν αναδειχτεί αστέρες οδηγοί όπως, ας πούμε, ο Max Verstappen. Ο θεσμός φιλοξενεί τις κορυφαίες πανευρωπαϊκά συμμετοχές, καθώς θεωρείται η ισχυρότερη «προπόνηση» για τις μεγάλες μάχες του Rotax Max Euro Challenge. Η πίστα Genk από την άλλη αναγνωρίζεται ως η καλύτερη στην Ευρώπη αν όχι στον κόσμο. Απαιτητική, με συνδυασμό γρήγορων και τεχνικών στροφών, ένας συνδυασμός αυτής του Spa και της Suzuka, για να καταλαβαίνουμε όσοι έχουμε δει F1 και δεν γνωρίζουμε πολλά από καρτ.

Ο Λιβέρης προπονείται από τα πρώτα του βήματα με τον πρωταθλητή και κορυφαίο ίσως σύγχρονο Έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Συμμετέχει σε αγώνες καρτ και στην Ελλάδα. Πέρσι τερμάτισε δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίς να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες. Ενώ φέτος έχει επικεντρωθεί στο ελληνικό Rotax Max Challenge και μετρά ήδη μία νίκη στον πρώτο αγώνα που έγινε στην πίστα των Μεγάρων. Ο δεύτερος γύρος του ελληνικού πρωταθλήματος Rotax Max Challenge θα γίνει στην ίδια πίστα στις 23 Απριλίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube