Δείτε και ακούστε 85 σούπερκαρ να ξεκινούν τέρμα γκάζι! [video]

Δείτε και ακούστε 85 σούπερκαρ να ξεκινούν τέρμα γκάζι! [video]

Ό,τι βάλει ο νους σας, από Porsche 918 Spyder μέχρι Alfa Giulia Quadrifoglio, πήρε μέρος στο διαγωνισμό επιτάχυνσης GT Flying Sprint, στο Βέλγιο.

Το Zoute Grand Prix (Μέγα Βραβείο του Αλατιού) είναι ένα ετήσιο αυτοκινητικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε Οκτώβρη στο παραλιακό θέρετρο Knokke-Heist, στο Βέλγιο, στα σύνορα με την Ολλανδία.

Ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις του τετραήμερου φεστιβάλ –εκθέσεις, ράλι κλασικών αυτοκινήτων, Concours d’ Elegance κ.ά.– είναι και το λεγόμενο GT Flying Sprint. H ιδέα είναι απλή: τα αυτοκίνητα ξεκινούν από στάση και προσπαθούν να πιάσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα πριν τελειώσει ο δρόμος!

Ο YouTuber yd222 μαγνητοσκοπούσε το γεγονός από τη γραμμή εκκίνησης και πήρε πλάνα και από τα 85 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό. Βλέποντας το video, θα μετρήσετε 39 διαφορετικούς τύπους αυτοκινήτων, από Ferrari και Lamborghini κάθε είδους μέχρι Porsche 918 Spyder, ένα αγωνιστικό Audi R8 LMS, σούπερ-SUV όπως BMW M6 και Mercedes-AMG G63, ακόμα και δύο νέες Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (η μία από τις οποίες καπνίζει…)!

Οι περισσότεροι οδηγοί ενεργοποιούν το σύστημα launch control, κάποιοι κλέβουν λιγάκι κάνοντας ένα μικρό rolling start, άλλοι παλεύουν με συμπλέκτες και χειροκίνητους λεβιέδες, όμως το αξιοσημείωτο είναι ότι κανένας δεν κάνει τη μεγάλη γκάφα για να γίνει ρεζίλι μπροστά στα μάτια των εκατοντάδων θεατών.

Πληροφόρηση για το ποιος ήταν ο πιο γρήγορος δεν έχουμε, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Αξίζει κανείς να δει ολόκληρο το video για να ακούσει τον ήχο από κάθε σούπερκαρ. Το στρίγγλισμα της Ferrari F12 tdf, το σκίσιμο του αγωνιστικού V8 στην 918 Spyder, το μπουμπουνητό του V8 των Jaguar Project 7 και Mercedes SLR McLaren…

Δείτε το video των 15 λεπτών και βγάλτε τον δικό σας νικητή:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube