Dakar Special: Μια ανάσα από την 13η νίκη ο Peterhansel

Dakar Special: Μια ανάσα από την 13η νίκη ο Peterhansel

Ο Loeb κέρδισε την 11η και προτελευταία Ε.Δ του Ράλι Dakar 2017, αλλά ο Stephane Peterhansel έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη νίκη.

Ο Sebastien Loeb πίεσε πολύ για να πάρει τη νίκη στην σημερινή 11η και προτελευταία Ε.Δ του Ράλι Dakar, ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη και για αυτό η τελευταία του καλή ευκαιρία να ξαναπεράσει στην πρωτοπορία του αγώνα.

Θυμίζουμε ότι χθες ο Loeb κέρδισε και πάλι την ειδική, καθώς ο Peterhansel τράκαρε με αναβάτη αγωνιζόμενο ο οποίος τραυματίστηκε και περίμενε εκεί μέχρι να έρθει η ιατρική βοήθεια. Το βράδυ όμως, όταν οι διοργανωτές του έδωσαν πίσω 14 λεπτά, ο Peterhansel πήρε τη νίκη της Ε.Δ και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα με έξι σχεδόν λεπτά διαφορά. Προβάδισμα το οποίο διατήρησε σήμερα, αφού έχασε μεν από τον Loeb, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη Ο Sainz με το Peugeot 3008 DKR τουμπάρει πάνω σε θεατές [video]

Το χρονομετρημένο τμήμα της διαδρομή της Παρασκευής, San Juan – Rio Cuarto, ήταν μήκους 291 km, χωρισμένο στα δύο από μία μεγάλη ουδέτερη ζώνη. Με τυπικό «ντακαρίσιο» περιβάλλον στο πρώτο μισό και γρήγορα κομμάτια τύπου WRC στο δεύτερο. Ο Loeb ήταν 5’50” πίσω από τον Peterhansel στην αρχή της μέρας, μετά τα χθεσινά γεγονότα. Στο πρώτο κομμάτι, ως την ουδέτερη ζώνη, ο Loeb είχε εκμηδενίσει αυτή τη διαφορά, σε μόλις 4”. Αλλά στο δεύτερο κομμάτι ο Peterhansel ξανακέρδισε έδαφος. Τελικά ο Loeb κέρδισε την ημέρα αλλά με διαφορά μόλις 18”, ψαλίδισε ελάχιστα την απόστασή των 5’50” από την κορυφή της γενικής κατάταξης.

Διαβάστε ακόμη Η τεχνολογία ενός αγωνιστικού του Dakar

Ο Loeb έχει μόνο το αυριανό loop των 64 μόλις χιλιομέτρων για να σταματήσει την πορεία του Peterhansel προς την 13η νίκη στο Ράλι Dakar, η οποία θα είναι η 7η με αυτοκίνητο. Στην 3η θέση του αγώνα είναι ο Cyril Despres με το άλλο Peugeot, ο οποίος σήμερα ήταν 7’ πιο αργός από τον Loeb και στην γενική κατάταξη είναι 32’ μακριά από τον πρωτοπόρο Peterhansel. Ο καλύτερος από τους υπόλοιπους, εκτός Peugeot, είναι ο Nani Roma με Toyota Hilux στην 4η θέση, ενώ οι Giniel de Villiers (Toyota) και Orlando Terranova (MINI) μπαίνουν στην τελευταία μέρα με διαφορά δύο λεπτών και μονομαχούν για την 5η θέση.


Τελευταία ευκαιρία αύριο για τον Loeb, αν και μοιάζει απίθανο σε μια μικρή Ε.Δ 64 km να καλύψει διαφορά 5+ δευτερολέπτων

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube