Citroën: Δεν απολύθηκε ο Loeb

Citroën: Δεν απολύθηκε ο Loeb

Η Citroën αρνείται ότι εκείνη απέλυσε τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC, Sebastian Loeb, από το WTCC.

Μετά από συνεργασία 15 ετών και εννιά παγκόσμιους τίτλους στο WRC, o Loeb δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας της Citroën. Μεταπήδησε στην αδελφή εταιρεία Peugeot και στο πρόγραμμα του Rally Dakar.

Πριν μερικές εβδομάδες, όταν ανακοινώθηκε η διακοπή της συνεργασίας τους, ο Loeb εξέφρασε την απογοήτευση και την έκπληξή του που η Citroën δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο WTCC το 2016.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Citroën Yves Matton θέλησε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις φήμες που κυκλοφόρησαν, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο πλευρές διέκοψαν την συνεργασία τους.

«Αναζητώντας συναρπαστικά θέματα και εντυπωσιακούς τίτλους, καμιά φορά οι δημοσιογράφοι επινοούν ιστορίες, οι οποίες ξεπερνούν την πραγματικότητα», εξήγησε ο Matton. «Ο Loeb δεν απολύθηκε. Είναι ακόμη μέλος του PSA Peugeot Citroën group. Η εμπλοκή του στο πρόγραμμα του Dakar δεν είναι μια εναλλακτική, ούτε μια λύση ανάγκης στην δύση της εξαιρετικής του καριέρας. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το γκρουπ και την Peugeot. Και ο Loeb αποφάσισε να αφοσιωθεί πλήρως σε αυτό. Θα παρακολουθούμε την πορεία του με τεράστιο ενδιαφέρον».



«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με την αποχώρηση του Loeb κλείνει ένα πολύ σημαντικό, ένα τεράστιο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία της Citroën. Θα ξεπεράσουμε κάποια στιγμή τη νοσταλγία που νιώθουμε αυτή την στιγμή αλλά δεν θα σβηστούν ποτέ οι υπέροχες αναμνήσεις. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που δουλέψαμε μαζί», κατέληξε ο Matton.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube