CIK FIA Academy Trophy: Μαχητής ο Γιάννης Λάντζης, κόντρα και στην ατυχία

CIK FIA Academy Trophy: Μαχητής ο Γιάννης Λάντζης, κόντρα και στην ατυχία

Μέσα στο παιχνίδι για το εισιτήριο του τελικού ο Λάντζης, παρότι δεν έχει την τύχη με το μέρος του.

Ο Γιάννης Λάντζης, ο Έλληνας οδηγός που συμμετέχει στο Academy Trophy της CIK FIA διεμβολίστηκε και έχασε σημαντικούς βαθμούς σε κρίσιμο προκριματικό σκέλος, αλλά είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι διεκδίκησης μιας θέσης στον τελικό.

Ο Λάντζης, σημείωσε τον 16ο ταχύτερο χρόνο στο γκρουπ του και τον 31ο στη συνολική κατάταξη και των δύο γκρούπ. Ξεκινώντας το 1ο από τα δύο προκριματικά σκέλη του Σαββάτου έδινε μάχη για να μπει στην 10άδα. Κάνοντας το προσπέρασμα για την 9η θέση, δέχτηκε χτύπημα. Έπεσε 16ος αλλά το  πάλεψε και κατάφερε να ανέβει ξανά στη 12η θέση.. Στο 2ο σκέλος είχε ο Σουηδός αντίπαλός του βγήκε από το δρόμο στην πρώτη στοφή, έκοψε την πίστα από το γρασίδι και βρέθηκε κατευθείαν στην 3η στροφή. Βγήκε κάθετα στην πίστα με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε τον Λάντζη ο οποίος με μια εξαιρετική εκκίνηση ήταν ήδη 5ος. Το καρτ του Έλληνα οδηγού έπαθε σοβαρή ζημιά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σκέλος. Ο οδηγός που τον χτύπησε δέχθηκε αυστηρότατη ποινή 27 βαθμών όμως αυτό δεν δίνει πίσω στον Λάντζη τους βαθμούς που έχασε.



Απομένει ένα 3ο και τελευταίο σκέλος για να αναδειχθούν οι 34 οδηγοί που θα συμμετέχουν στον τελικό. Ο Λάντζης θα πρέπει να μπει στη δωδεκάδα του τελευταίου προκριματικού ώστε σε σχέση και με τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του να δει αν θα πάρει τελικά το εισιτήριο για τον τελικό του 1ου από τους 3 αγώνες του φετινού CIK-FIA Academy Trophy. Του το ευχόμαστε ολόψυχα.

Να θυμίσουμε ότι το Academy Trophy θεωρείται ο κορυφαίος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω των αγώνων καρτ.

Η CIK-FIA σε συνεργασία με τον κατασκευστή σασί Parolin Racing Kart τα πρώτα χρόνια και το OTK Group στη συνέχεια, διοργανώνει το απόλυτα ενιαίο πρωτάθλημα για οδηγούς της κατηγορίας Junior. Φέτος συμμετέχουν 49 αθλητές από 39 χώρες. Θα παραλάβουν ολόιδια καρτ έπειτα από κλήρωση και έχοντας περιορισμό και στον αριθμό των ελαστικών, θα διεκδικήσουν το καλύτερο. Οι οδηγοί που διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χαράζουν ήδη τη δική τους πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube