Chevrolet Corvette Z06 pace car για το Indy 500

Chevrolet Corvette Z06 pace car για το Indy 500

H Chevrolet αποκάλυψε την Corvette Z06 που θα εκτελεί χρέη pace car για το 2015 στο Indianapolis 500.

H Corvette Z06, που με οδηγό τον Jeff Gordon θα είναι το pace car για το Indianapolis 500, είναι βαμμένη σε Arctic White με γραφικά Indy στο αμάξωμα και φώτα –φάρους.

Κάτω από το καπό της βρίσκεται ένας κομπρεσοράτος 6,2λιτρος V8 που αποδίδει μέγιστη ισχύ 660 PS και μέγιστη ροπή 89,8 kgm. Το μοτέρ συνδυάζεται με 7άρι χειροκίνητο σασμάν, ένας συνδυασμός που δίνει στο pace car toy Indy 500 επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από 3,5”.

Σύμφωνα με τον Gordon, «η Indy είναι καθαγιασμένο έδαφος για αγωνιζόμενους όπως εγώ και δεν θα μπορούσα να μην ενθουσιαστώ να οδηγώ την Corvette Z06 pace car σε μια πίστα που βοήθησε στην επιτυχία μου με την πάροδο των ετών». Και συνέχισε λέγοντας, «έχω κερδίσει εδώ πέντε αγώνες στο Nascar και στο IMS και αυτή η πίστα θα είναι πάντα για μένα ένα ξεχωριστό μέρος. Η ευκαιρία που μου δίνεται να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική ημέρα θα είναι κάτι που θα το θυμάμαι για όλη την υπόλοιπη ζωή μου.

Να θυμίσουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο 45χρονος Jeff Gordon είναι επαγγελματίας οδηγός stock car. Ένας οδηγός με 92 νίκες και 79 pole position στο NASCAR Sprint Cup Series, όπου έχει μέχρι στιγμής συμμετάσχει σε 770 αγώνες σε 24 χρόνια.

[Πηγή General Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube