Αυτό είναι το νέο Peugeot για το Ράλι Dakar [video]

Αυτό είναι το νέο Peugeot για το Ράλι Dakar [video]

H Peugeot αποκάλυψε το 2008 DKR προδιαγραφών 2016, με τα νέα χρώματα της Red Bull για το 38ο Ράλι Dakar.

Η Peugeot αποκάλυψε το νέο off-road αγωνιστικό της, με το οποίο η “dream team” των Sebastien Loeb, Carlos Sainz, Stephane Peterhansel και Cyril Despres θα αγωνιστεί στον 15ήμερο σκληρό αγώνα σε Αργεντινή και Βολιβία τον ερχόμενο μήνα.

Το 2008 DKR του 2016, με τα νέα χρώματα της Red Bull, δείχνει ακόμα πιο «κακό» από το περσινό, καθώς είναι φαρδύτερο κατά 167 mm (τώρα στα 2.200 mm), χαμηλότερο κατά 118 mm (στα 1.794 mm) και μακρύτερο κατά 185 mm (στα 4.284 mm).

Όμως, παρότι έχει μακρύνει, οι πρόβολοι εμπρός και πίσω είναι τώρα πιο κοντοί, αφού το επιπλέον μήκος έχει πάει στο μεταξόνιο, που μεγάλωσε κατά 200 mm και έφτασε τα 3.000 mm!  

Οι νέες διαστάσεις έχουν αλλάξει σημαντικά την κατανομή του βάρους, ενώ η τοποθέτηση των εφεδρικών τροχών στα πλάγια χαμηλώνει το κέντρο βάρους και βελτιώνει τη συμπεριφορά στο δρόμο.

Για να αντισταθμίσει το επιπλέον βάρος από την αύξηση των διαστάσεων, το νέο αγωνιστικό φοράει τώρα μονοκόμματους τροχούς από μαγνήσιο αντί για τις διαιρούμενες αλουμινένιες που φορούσε το προηγούμενο. Τα λάστιχα της Michelin είναι των ίδιων διαστάσεων με πριν, 37/12,5 x 17, αλλά είναι τώρα ελαφρύτερα.

Ο κινητήρας V6 3.2 τουρμποντίζελ έχει κερδίσει 10 ίππους και 21,6 kgm ροπής, φτάνοντας τους 350 ίππους και τα 81,6 kgm, με τη μέγιστη ροπή να αποδίδεται τώρα σε σημαντικά χαμηλότερες στροφές.

Το 2008 DKR παραμένει πισωκίνητο, με κατά μήκος τοποθετημένο σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων και αεριζόμενα δισκόφρενα 355 mm εμπρός-πίσω.

Το νέο Peugeot φοράει «με καμάρι» τα χρώματα όλων των χορηγών του για το Dakar, ενώ η σκεπή είναι βαμμένη ασημί για πρώτη φορά, ώστε να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου το καυτό αργεντίνικο καλοκαίρι όπου η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς.

Ο διευθυντής της Peugeot Sport, Bruno Famin, δήλωσε: «Αν το αυτοκίνητο πάει όσο καλά δείχνει στο μάτι, τότε θα κάνουμε μια πολύ δυνατή εμφάνιση. Ξέρουμε ότι τα αυτοκίνητά μας θα τραβήξουν τα βλέμματα στο Dakar. Τώρα επαφίεται σ’ εμάς ως ομάδα να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο».

Το 38ο Ράλι Dakar θα ξεκινήσει από το Buenos Aires της Αργεντινής, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, και θα τερματίσει στο Rosario της ίδιας χώρας στις 16 του ίδιου μήνα, αφού ολοκληρώσει μια σκληρή διαδρομή 10.000 km διασχίζοντας κατά πλάτος ολόκληρη τη Νότια Αμερική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube