Άψογο ντριφτ του Erik Jones, λόγω σκασμένου λάστιχου, με 290 km/h [video]

Άψογο ντριφτ του Erik Jones, λόγω σκασμένου λάστιχου, με 290 km/h [video]

Ο Erik Jones κράτησε άψογα με ανάποδο τιμόνι το αυτοκίνητό του στη Στροφή 1 του Indianapolis Speedway σε αγώνα NASCAR, αποτρέποντας ένα τρομακτικό ατύχημα.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τους περισσότερους και τελικά εκεί που επικεντρώνεται η πλειονότητα όσων παρακολουθούν αγώνες NASCAR είναι οι νικητές και οι… σπάστες.

Και συνήθως ό,τι δεν εμπίπτει σε αυτές τις δύο κατηγορίες περνά στα «ψιλά» και μη δημοφιλή του αγώνα. Αυτό που θα δείτε στο video όμως, παρόλο που δεν εμπίπτει στις δύο κατ’ εξοχήν ενδιαφέρουσες κατηγορίες, πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον θέαμα, Ένα κολασμένο ντριφτ με πολλά πολλά χιλιόμετρα και για μια τεράστια στροφή, όπως είναι η Turn One του Indianapolis Speedway.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, λοιπόν, που έγινε την περασμένη Κυριακή, ο Erik Jones αντιμετώπισε το κλατάρισμα του πίσω αριστερού ελαστικού ακριβώς στην είσοδο της πρώτης στροφής. Με το αγωνιστικό Toyota Camry του Jones να πηγαίνει σχεδόν 200 mph, η αποκόλληση της γόμας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα καταστροφικό όσο και επικίνδυνο ατύχημα.

Παρόλα αυτά, ο Jones επέδειξε σούπερ αντανακλαστικά και σούπερ επιδεξιότητα και όχι μόνο απέτρεψαν τη σύγκρουση με τον Τοίχο, αλλά οδήγησαν και σε ένα μεγαλοπρεπές και τεράστιου μήκους ντριφτ που θα κοντράριζε σε θέαμα και τεχνική οποιαδήποτε φάση του Formula Drift.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Kyle Busch σε απίστευτο ντριφτ με 270 km/h, με λάστιχα σλικ και στο βρεγμένο! [video]

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video που έρχεται από το FOX, o Jones ντριφτάρησε με το σκασμένο λάστιχο του Toyota σε όλη τη στροφή. Και να λάβουμε υπόψη μας τη γωνία που τοποθετήθηκε και το πόσο καπνό έβγαλαν τα λάστιχά του, πρέπει να είναι το καλύτερο ντριφτ που είδαμε γι’ αυτή τη σεζόν.

Με το χειρισμό του Jones να έχει πετύχει το σκοπό του, το αυτοκίνητο σταμάτησε το ντριφτ στο εσωτερικό της πίστας και αφού η στροφή είχε τελειώσει, αποφεύγοντας τον Τοίχο. Τώρα, στο αγωνιστικό μέρος, ο Kyle Busch κυριάρχησε στον αγώνα και φυσικά πανηγύρισε κατά τα ειωθότα με ένα θεαματικό burn-out. Και φυσικά έκαψε απόλυτα διακαιολογημένα μπόλικο λάστιχο, καθώς οδήγησε τον αγώνα για 149 από τους 170 γύρους, κάτι που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ σε αγώνα Indy NASCAR.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο αγώνα τελείωσαν ευδοκίμως την καριέρα τους στα Οβάλ δύο διάσημοι οδηγοί. Μιλάμε για τους Tony Stewart και Jeff Gordon που θα μπορούν να διηγούνται εφεξής για την καριέρα τους στο NASCAR με μεγάλη υπερηφάνεια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube