Αποκάλυψη: Νέα Mercedes-AMG C63 Coupé DTM

Αποκάλυψη: Νέα Mercedes-AMG C63 Coupé DTM

Σε συνέχεια ενός preview τον Αύγουστο, η Mercedes-AMG αποκάλυψε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του DTM που βασίζεται στην πρόσφατη C63 Coupé.

Η Mercedes-AMG C63 Coupé για το DTM αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα με τη C63 Coupé Edition 1 και ξεχωρίζει αμέσως από το φαρδύ body kit που περιλαμβάνει μεγάλο σπλίτερ εμπρός, μυώδη φτερά και μεγάλη πίσω πτέρυγα για την αναγκαία παραγωγή κάθετης αεροδυναμικής πίεσης.

Επίσης διαθέτει διπλή αεροεισαγωγή στο καπό, διαχύτη εμπρός πίσω, αεροδυναμικά μελετημένα πλαϊνά, ενώ πατά σε 18άρες αλουμινένιες ζάντες με λάστιχα 300/680 εμπρός και 320/710 πίσω.

Η C63 Coupé με τις προδιαγραφές του DTM χρησιμοποιεί ανθρακονημάτινο μονοκόκ με ατσάλινο κλωβό ασφαλείας, ενώ ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται επίσης στο καπό, στις πόρτες, στις πλευρικές επιφάνειες του μαξώματος, στις πτέρυγες, αλλά και για τον κεντρικό άξονα της μετάδοσης, τα φρένα και τον τρίδισκο συμπλέκτη που ενεργοποιείται από το πεντάλ. Η ελαφριά αυτή κατασκευή συμβάλλει έτσι ώστε η αγωνιστική Mercedes-AMG να έχει ελάχιστο βάρος 1.1120 kg. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα 8κύλινδρο μοτέρ των τεσσάρων λίτρων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 490 PS στις 7.500 rpm και μέγιστη ροπή 51,0 kgm, που περνούν στον πίσω άξονα μέσω ενός 6αριού κιβωτίου, τοποθετημένου εγκάρσια.

Οι πρώτες δοκιμές της C63 Coupé DTM θα ξεκινήσουν τον προσεχή χειμώνα, λίγο πριν από το ντεμπούτο του αυτοκινήτου για τη σεζόν 2016 του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού –DTM.

[Πηγή Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube