Από θρύλος της ποδηλασίας, πρωταθλητής Ευρώπης LMP3!

Από θρύλος της ποδηλασίας, πρωταθλητής Ευρώπης LMP3!

O Sir Chris Hoy, με τους 11 παγκόσμιους τίτλους και τα 6 ολυμπιακά χρυσά στο ποδήλατο, πήρε το πρωτάθλημα ELMS P3.

Μαζί με τον team-mate του, Charlie Robertson, o Sir Chris Hoy εξασφάλισε τον τίτλο στην κατηγορία Ρ3 του European Le Mans Series, νικώντας στον αγώνα του Paul Ricard την περασμένη Κυριακή.

Μετά από μια απίστευτη καριέρα στην ποδηλασία πίστας, όπου έσπασε όλα τα ρεκόρ –με αποτέλεσμα να πάρει και τίτλο ευγενείας– ο Chris Hoy στράφηκε στα αυτοκίνητα, οδηγώντας αρχικά στo Κύπελλo Radical SR1 της Βρετανίας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στo Βρετανικό Πρωτάθλημα GT με ένα Nissan GT-R Nismo GT3, και ως πρέσβης της Nissan έβαλε στόχο να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans.

Ακολούθησε –και ακολουθεί– το ίδιο πρόγραμμα προετοιμασίας με τους νικητές της Nissan GT Academy, και ήδη έκανε το πρώτο βήμα προς το Le Mans συμμετέχοντας φέτος στο πρωτάθλημα ELMS και παίρνοντας τον τίτλο στην κατηγορία Ρ3 με ένα Ginetta-Nissan. Μάλιστα, με τη νίκη του στο Paul Ricard, εξασφάλισε τον τίτλο με έναν αγώνα να απομένει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Hoy αναμένει να αρχίσει δοκιμές με ένα πρωτότυπο LMP2 αυτό το χειμώνα, με στόχο να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans τον ερχόμενο Ιούνιο.

«Προσμένω με ανυπομονησία τις δοκιμές με ένα αυτοκίνητο LMP2 αργότερα, μέσα στη χρονιά», δήλωσε ο 39χρονος θρύλος της ποδηλασίας. «Θα ήθελα να αγωνιστώ στο Le Mans του χρόνου, και ο Charlie επίσης, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ομάδα και αυτοκίνητο.

 «Είναι το ίδιο συναίσθημα, είτε νικάς σε σχολικό αγώνα, είτε σε τοπικό ή διεθνή. Νιώθεις την ίδια ικανοποίηση αφού έχεις εργαστεί για ένα σκοπό και τον πετυχαίνεις», συμπλήρωσε ο Βρετανός, που υποστηρίζεται στην προσπάθειά του από τη Nissan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube