Από τα γήπεδα στις 24 Ώρες του Mans [video]

Από τα γήπεδα στις 24 Ώρες του Mans [video]

Διάσημος ποδοσφαιριστής θα τρέξει με ομάδα που έφτιαξε με τον Olivier Panis στον 24ωρο αγώνα αντοχής

To όνομά του είναι Fabien Alain Barthez και οι γνωρίζοντες από μπάλα ξέρουν πως είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από τα γήπεδα παγκοσμίως.

Έχει σηκώσει με τα χρώματα της εθνικής Γαλλίας το παγκόσμιο κύπελλο το 1998 και το πανευρωπαϊκό το 2000. Εχει φορέσει βαριές φανέλες όπως αυτές της Μάντσεστερ, της Μαρσέιγ και της Μονακό.

Το 2007 είπε να κρεμάσει τα γάντια του, αλλά φαίνεται πως κάτι του έλειπε. Ετσι, αποφάσισε να αντικαταστήσει τα όχι και τόσο κομψά γάντια του τερματοφύλακα με αυτά του οδηγού αγώνων. Αλλωστε ο Fabien Alain Barthez ποτέ δεν έκρυψε την  αγάπη του για το αυτοκίνητο και δη για τους αγώνες.

Όντας εξαιρετικά ανταγωνιστικός μέσα στα γήπεδα (έχει μείνει γνωστός για τις... εκρήξεις του), αποφάσισε πως ο χώρος των αγώνων μπορεί να καλύψει το αγωνιστικό πνεύμα και την ανταγωνιστικότητα που τον χαρακτήριζε. 

Το 2008 ξεκίνησε να οδηγεί στο Porsche Carrera Cup της Γαλλίας, όπου τέσσερα χρόνια μετά κέρδισε τον πρώτο του αγώνα. Το 2013 κέρδισε και το Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της χώρας του με Ferrari αυτή τη φορά και την αμέσως επόμενη χρονιά δοκίμασε την τύχη του στους αγώνες αντοχής με μια Ferrari 458 τερματίζοντας με την ομάδα του ένατος στην κατηγορία LMGTE.

Στο μεταξύ μαζί με τον Olivier Panis, το Γάλλο οδηγό της F1 έφτιαξαν τη δική τους ομάδα και φέτος θα οδηγήσει μια Ligier JS P2 στην LMP2.

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και πολύ πιο απαιτητικά και ο Barthez φαίνεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του. Η ομάδα έχει στη διάθεσή της ένα υπερσύγχρονο προσομοιωτή και ο πρώην τερματοφύλακας προπονείται νυχθημερόν σε αυτόν, αναλύοντας στη συνέχεια τις επιδόσεις του και τα δεδομένα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και βέβαια τον Panis που όπως και να το κάνουμε, έχει μεγαλύτερη εμπειρία στις πίστες. 

Μένει να δούμε τις επιδόσεις του στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στον κόσμο. Έως τότε ας τον δούμε να προπονείται στον προσομοιωτή.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube