Απίστευτο χάος στο FIA GT World Cup στο Macau [video]

Απίστευτο χάος στο FIA GT World Cup στο Macau [video]

Δείτε από όλες τις γωνίες την ακριβότερη καραμπόλα του κόσμου με εμπλοκή 16 αγωνιστικών στον αγώνα FIA GT στον GP του Macau.

Ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIA GT διεκόπη μετά από μια απίστευτη καραμπόλα στον πρώτο γύρο.

Συνολικά 16 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη καμπή Police, μία από τις πιο στενές σε πλάτος στο μήκους 6,1 χιλιομέτρων σιρκουί πόλης του Macau. Όλα έγιναν όταν ο 4ος εκείνη την ώρα Daniel Juncadella τράκαρε στις μπαριέρες στην έξοδο της στροφής και η Mercedes του έκλεινε το δρόμο. Ο Raffaele Marciello που ερχόταν από πίσω ήταν ο μόνος που διασώθηκε, αφού κατάφερε να περάσει το αυτοκίνητό του από μια χαραμάδα. Αλλά ο Laurens Vanthoor δεν μπόρεσε να αποφύγει την τρακαρισμένη Mercedes. Έτσι ο δρόμος έκλεισε τελείως.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Vanthoor είχε κερδίσει πέρσι κάπως… ανορθόδοξα, τερματίζοντας ανάσκελα. Το Audi R8 που οδηγούσε τούμπαρε και σύρθηκε για πολλά μέτρα με την οροφή. Λίγες στροφές πριν γίνει το ατύχημα είχε χάσει την θέση του από τον Earl Bamber με την Porsche 911. Όμως το συμβάν προκάλεσε την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία, και σε αυτές τις περιπτώσεις, ως κατάταξη του αγώνα για την επανεκκίνηση ή την τελική έκδοση αποτελεσμάτων, ισχύει η κατάταξη του προηγούμενου γύρου. Στον οποίο ο Vanthoor ήταν πρώτος.

«Δεν μπορούσα να τον δω, φρέναρα αλλά δεν γινόταν τίποτα, έπεσα πάνω του υποστρέφοντας» είπε ο Vanthoor. Το Audi R8 του Lucas di Grassi είναι αυτό που ξεχωρίζει στο video, αφού χτυπήθηκε από πίσω από μία BMW η οποία λειτούργησε σαν φτυάρι και το σήκωσε στον αέρα. Το θετικό είναι δεν τραυματίστηκε κανείς, οδηγός, κριτής ή θεατής. Η γρήγορη χάραξη σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη χώρων διαφυγής και το πλάτος που διαφέρει από σημείο σε σημείο κάνει την πίστα του Macau ιδιαίτερα δύσκολη.
   



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube