Απίστευτη «απόδραση» από φλεγόμενο αγωνιστικό [video]

Απίστευτη «απόδραση» από φλεγόμενο αγωνιστικό [video]

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από αγώνα στην Αργεντινή

Όταν ο Mauro Giallombardo έμπαινε στον 6ο γύρο ανακάλυψε πως το αυτοκίνητό του είχε πάρει φωτιά και προσπάθησε να βγει από αυτό όσο το δυνατό πιο σύντομα. Τα κατάφερε, όπως φαίνεται και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα. 

Ο Mauro Giallombardo συμμετέχει στο πρωτάθλημα Top Race V6 όπου παίρνουν μέρος αυτοκίνητα με συγκεκριμένες κοινές τεχνικές προδιαγραφές αλλά διαφορετικό «περιτύλιγμα» (σσ: κάτι σαν τον DTM περίπου).

Τα αυτοκίνητα έχουν όλα τον ίδιο κινητήρα (V6 τρίλιτρο με την υπογραφή της Kit Berta και ισχύ 350 ίππων), κιβώτιο πέντε σχέσεων (της Mark Saenz H-Pattern), κοινό σασί και σύστημα ανάρτησης και ελαστικά Pirelli PZero slicks σε τροχούς 18 ιντσών. 

Το «περιτύλιγμα» (αμάξωμα) είναι Ford Mondeo, Chevrolet Vectra (Vauxhall/Opel Astra), Peugeot 407, Mercedes C-Class και Volkswagen Passat, όλα σε εκδόσεις σεντάν, ενώ πέρυσι είχαμε και Renault Laguna και Citroen C5. 

Αυτό που διαφοροποιεί τις συμμετοχές είναι κάποιες αλλαγές στο αμάξωμα αλλά και αυτές αυστηρά ελεγχόμενες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube