Απίστευτα G στις οβάλ πίστες των IndyCar [video]

Απίστευτα G στις οβάλ πίστες των IndyCar [video]

Πριν από λίγες ημέρες οι Verizon IndyCar Series πραγματοποίησαν δοκιμές για την επερχόμενη σεζόν στο Phoenix International Raceway.

Οι απίστευτες δυνάμεις G που αναπτύσσονται στα μονοθέσια καταγράφηκαν σε μια 3λεπτη βιντεσκόπηση από μια GoPro και το video που θα δείτε δείχνει με τον πιο εύληπτο τρόπο πόσο έντονος, πόσο επίπονος είναι ένας γύρος για τον πιλότο των IndyCar σε μια οβάλ πίστα -ούτε η κάμερα δεν τον αντέχει.

Το πεδίο καταγραφής, όπως προείπαμε, είναι το Phoenix International Raceway, ένα low-banked (χαμηλής κλίσης) οβάλ που λένε οι Αμερικανοί, μήκους ενός μιλίου, στο Avondale της Arizona. Ανήκει στις πιο κοντές και πιο επίπεδες πίστες του είδους μεταξύ των αμερικανικών οβάλ σιρκουί, με  11º κλίση στην πρώτη και δεύτερη στροφή, εννέα μοίρες κλίση στις πίσω ευθείες, καθώς και στην τρίτη και τέταρτη στροφή, και τρεις μοίρες κλίση στην κύρια, εμπρός ευθεία.



Η ποικιλία κλίσης και η μοναδική χάραξη του Phoenix International Raceway δημιουργούν την ανάπτυξη μιας ευρείας γκάμας δυνάμεων G στα μονοθέσια. Ο Graham Rahal λέει ότι φτάνει τα 5,38g στην πρώτη στροφή και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να το βλέπεις διά μέσου της οπτικής του πιλότου. Εδώ έχουμε το video του Rahal που κάνει μερικούς γύρους.

Φυσικά για περισσότερα δεν έχετε να μπείτε στο κανάλι της IndyCar στο YouTube και στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προφανώς με ζωντανές καλύψεις και αρχειακό υλικό από τα πλήρη τεστ της σεζόν.

Παρακολουθήστε το! Αξίζει τον κόπο! Μπορεί να μην έχει την τεχνολογία αιχμής της F1, αλλά δεν είναι και τέτοια «σούπα». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube