Ακατάλληλη η επιλογή της FIA για την Επιτροπή Γυναικών στα Μηχανικά Σπορ;

Ακατάλληλη η επιλογή της FIA για την Επιτροπή Γυναικών στα Μηχανικά Σπορ;

Η επιλογή της Carmen Jordá ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, όπως τότε που είχε προσληφθεί ως οδηγός εξέλιξης της Lotus F1.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανικών Σπορ της FIA, ο πιο επίσημος αγωνιστικός φορέας του κόσμου, επέλεξε την Carmen Jordá για την Επιτροπή Γυναικών της FIA.

O σκοπός της επιτροπής είναι «να προωθεί τη συμμετοχή γυναικών σε όλα τα επίπεδα των αγώνων» και να «τονίζει πού οι γυναίκες μπορούν να έχουν επιτυχία».

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, θα έλεγε κανείς ότι η επιλογή της Jordá είναι όντως άστοχη, αφού η 29χρονη Ισπανίδα δεν έχει κερδίσει ούτε έναν αγώνα στην αυτοκινητική καριέρα της και δεν έχει πάρει ούτε ένα βαθμό σε τρία χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα GP3.

Άλλοι όμως θα έλεγαν ότι πράγματι τονίζει το πού οι γυναίκες είναι δυνατές, αφού έχει εκμεταλλευτεί την εμφάνισή της για να φτάσει εκεί που έχουν αποτύχει να φτάσουν άντρες με πολύ περισσότερο ταλέντο. Όταν η Lotus F1 την είχε διορίσει οδηγό εξέλιξης της ομάδας, η Michele Mouton είχε αντιδράσει έντονα χαρακτηρίζοντας την επιλογή ως «κόλπο του μάρκετινγκ» και λέγοντας «η Simona de Silvestro, η Danica Patrick και η Susie Wolff θα ήταν καλύτερες επιλογές». Να δούμε τώρα τι θα πει που η Jordá έγινε επίτροπος όπως αυτή…

 Πολλές ήταν οι αντιδράσεις και τώρα από γυναίκες που έχουν διακριθεί στους αγώνες ως οδηγοί και μηχανικοί, αφού η Jordá έχει κάνει παλιότερα την εξής χαρακτηριστική δήλωση: «Νομίζουν ότι επειδή οδηγούμε αυτοκίνητο είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους άντρες, πράγμα που δεν είναι καθόλου αληθινό επειδή δεν θα είμαστε ποτέ ίδιες με αυτούς». Και έχει προτείνει τη θέσπιση «γυναικείου πρωταθλήματος Formula 1, όπως γίνεται στο στίβο, στο τένις, στο σκι και σε πολλά άλλα αθλήματα».

Όμως, η Δανέζα Christina Nielsen έχει κερδίσει το αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA Sportscar τα δύο τελευταία χρόνια, νικώντας όλους τους άντρες, και η Brittany Force στέφθηκε φέτος πρωταθλήτρια στην κορυφαία κατηγορία Top Fuel του πρωταθλήματος dragster NHRA, του σημαντικότερου στον κόσμο. Για να μην αναφέρουμε τα επιτεύγματα της Mouton στο WRC εδώ και 35 χρόνια…

Και οι παραπάνω πρωταθλήτριες πέτυχαν ό,τι πέτυχαν χωρίς πόζες και φωτογραφίσεις τύπου top model, όπως έχει κάνει η Jordá. Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφική gallery και πείτε μας τη γνώμη σας.

[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube