Άγριο ξύλο σε αγώνα καρτ [video]

Άγριο ξύλο σε αγώνα καρτ [video]

Η μάχη για τη νίκη σε αγώνα καρτ 500 μιλίων στη Βραζιλία κατέληξε σε άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε team-mate του Felipe Massa και αντίπαλο.

Ο Massa ζήτησε δημόσια συγνώμη για το ότι ένας από τους team-mates του έδειρε άσχημα αντίπαλο αφού συγκρούστηκαν και βγήκαν από την πίστα στον αγώνα 500 Milhas de Kart, στην Granja Viana.

O Rodrigo Dantas, της ομάδας του Massa, έκλεινε τον πρώην αγωνιζόμενο στη World Series by Nissan και στα A1 Grand Prix, Tuka Rocha, που ήταν δεύτερος στον αγώνα και κυνηγούσε να πιάσει τον επικεφαλής Massa.

Αφού οι δύο αντίπαλοι ήρθαν πολλές φορές σε επαφή, ο Rocha τελικά έσπρωξε τον Dantas εκτός πίστας και τα δύο καρτ έπεσαν πάνω στα προστατευτικά λάστιχα.

Οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα καρτ τους και ήρθαν στα χέρια, με τον Dantas να ρίχνει τον Rocha στο έδαφος και να του δίνει βροχή από γροθιές στο κράνος.

Οι σεκιουριτάδες της πίστας σταμάτησαν τον καυγά και οι οργανωτές απέκλεισαν όλες τις συμμετοχές και των δύο ομάδων, της MDG Matrix και της Sambaiba Centerbus Racing.

Είχε προηγηθεί σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο ομάδες σε όλο τον αγώνα που διήρκεσε σχεδόν 12 ώρες. Κι αυτό, κατά τον Massa, ήταν η αιτία για την τελική συμπλοκή.

«Απ’ ό,τι είδα, όλη η ομάδα έπρεπε να αποκλειστεί», είπε ο Massa για τις προηγούμενες εχθροπραξίες στον αγώνα. «Όμως αυτό δεν έγινε και ακολούθησε πραγματικός πόλεμος μέσα στην πίστα.

«Για μένα είναι πολύ λυπηρό, και ακόμα πιο λυπηρό το να βλέπω την ομάδα μου σε όλο αυτό. Δεν ήταν δική μου απόφαση, εγώ οδηγούσα το επικεφαλής καρτ. Όμως ζητώ συγνώμη απ’ όλους γι’ αυτό που συνέβη, επειδή δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου.

«Υπάρχει ανταγωνισμός μέσα στην πίστα, αλλά ποτέ με αυτό τον τρόπο».

Ο διοργανωτής του αγώνα, Felipe Giaffone, είπε μετά τον αγώνα: «Θα πάρουμε τα δέοντα μέτρα για να αποβάλουμε τους ενόχους αυτών των λυπηρών σκηνών».

Μετά τον διπλό αποκλεισμό, νικήτρια του αγώνα αναδείχτηκε η ομάδα Hero #71 του Rubens Barrichello (φωτ. κάτω), που ήταν δύο γύρους πίσω από τη μάχη για τη νίκη.

Την ομάδα αποτελούσαν οι Barrichello, Giaffone, Rafael Suzuki, Gary Carlton, Diego Nunes, Beto Cavaleiro, Porto Kiko, Arthur Leist, Rafael Martins, Dudu Barrichello και Joao Cunha.

«Είναι μια μοναδική και απίστευτη εξέλιξη να κερδίσουμε τα 500 Μίλια με τον γιο μου», δήλωσε ο Barrichello. «Τον αγαπώ τόσο πολύ, και όλη η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια για τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει».

Ο γιος του, ο Dudu, είπε: «Ήταν ένα παράξενο τέλος, κάτι που δεν είχα ξαναδεί να συμβαίνει στην πίστα, αλλά είμαι πολύ ευτυχής για τη νίκη και για το ότι ανέβηκα στην πρώτη θέση του βάθρου με τον πατέρα μου».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube