Νέο αγωνιστικό Honda Civic Type R TCR από το 2018

Νέο αγωνιστικό Honda Civic Type R TCR από το 2018

Η JAS Motorsport ετοιμάζει για την επόμενη χρονιά μια αγωνιστική έκδοση του νέου Honda Civic Type R, για την κατηγορία TCR.

Η Honda συνεργάζεται με την ιταλική JAS Motorsport για τη δημιουργία της αγωνιστικής έκδοσης του νέου Civic Type R, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες στα τέλη του 2017.

Η συνεργασία των δύο εταιριών δεν είναι καινούργια. Η αρχή έγινε το 1998, και τα χρόνια που ακολούθησαν η JAS Motorsport ήταν πάντα η ομάδα που εξέλισσε τις αγωνιστικές εκδόσεις του Civic Type R, για χρήση σε πίστα ή ράλι. Η κορυφαία στιγμή της συνεργασίας τους ήρθε το 2013, όταν η Honda κατέκτησε τον τίτλο στο WTCC. Με το υπάρχον Civic Type R TCR, ιδιωτικές ομάδες έχουν κερδίσει μεταξύ άλλων το European Touring Car Cup και τα πρωταθλήματα TCR στη Γερμανία, στη Μέση Ανατολή, στην Ιταλία και στις Κάτω Χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το αγωνιστικό Honda Civic Type R R3

Το νέο Honda Civic Type R TCR θα είναι πολύ βελτιωμένο στον τομέα της αεροδυναμικής, συνδυάζοντας την αυξημένη αρνητική άντωση με μικρότερη αντίσταση. Όπως και το μοντέλο παραγωγής, και αυτό θα ευνοηθεί από την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ενώ ακόμα και ο κλωβός ασφαλείας θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, και βέβαια θα πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές της FIA. Θα διατίθεται και σε έκδοση endurance, για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε 24ωρους αγώνες. Οι διαφορές της είναι οι επιπλέον προβολείς, το σύστημα εξαερισμού της καμπίνας και το ABS.

Με το νέο Honda Civic Type R, τα μοντέλα που εμπίπτουν στις προδιαγραφές της κατηγορίας TCR, θα φτάσουν τα 19 (μεταξύ αυτών τα Kia Cee'd, Opel Astra, SEAT Leon, Volkswagen Golf). Τα πρώτα αγωνιστικά Civic της JAS Motorsport θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ενώ μέχρι την έναρξη της σεζόν του 2018 θα είναι έτοιμα 25 αυτοκίνητα.

[Πηγή: JAS Motorsport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube