Αγώνες αυτόνομων αυτοκινήτων χωρίς οδηγό από του χρόνου!

Αγώνες αυτόνομων αυτοκινήτων χωρίς οδηγό από του χρόνου!

Το Roborace θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο για αυτόνομα αυτοκίνητα, και θα διεξαχθεί παράλληλα με τη Formula E από το 2016-17.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα ξεκινήσει μέσα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων Formula E, προς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Το πρωτάθλημα, που θα ονομάζεται Roborace”, έχει σχεδιαστεί για να «παρέχει μια αγωνιστική πλατφόρμα για τις λύσεις αυτόνομης οδήγησης που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη».

Οι αγώνες Roborace θα γίνονται πριν από τους κανονικούς αγώνες Formula E, στις ίδιες ακριβώς πίστες. Στο πρωτάθλημα θα αγωνίζονται 10 ομάδες με δύο αυτοκίνητα χωρίς οδηγό η κάθε μία. Αν και τα αυτοκίνητα θα δείχνουν ίδια, οι ομάδες θα αγωνίζονται «χρησιμοποιώντας υπολογιστικούς αλγορίθμους και τεχνολογίες ΑΙ σε πραγματικό χρόνο».

Ο δηλωμένος σκοπός του νέου πρωταθλήματος είναι να δείξει ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης «είναι ήδη εδώ και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε ακραίες συνθήκες. Η Roborace πιστεύει πως υπάρχουν πολλά ανεξάρτητα ταλέντα στον κόσμο που θα μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την πρωτοβουλία».

Μία από τις 10 θέσεις ομάδων θα καταληφθεί από μια ομάδα «του λαού» με κοινωνική χρηματοδότηση, η οποία θα δέχεται αιτήσεις από εξελικτές λογισμικού και ειδικούς της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο.

Ο CEO της Formula E, Alejandro Agag, είπε σχετικά: «Το Roborace είναι ένα πρωτάθλημα ανοιχτό στις πιο καινοτόμες και εστιασμένες στην τεχνολογία εταιρείες του κόσμου. Είναι πολύ συναρπαστικό να δημιουργείς μια πλατφόρμα γι’ αυτές ώστε να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Και πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες να ανακαλύψουμε την επόμενη μεγάλη ιδέα μέσω του μοναδικού λαϊκού διαγωνισμού».

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες και τις τεχνολογίες θα δοθούν στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς.

Η αγωνιστική χρονιά του Πρωταθλήματος FIA Formula E ξεκίνησε στο Πεκίνο τον Οκτώβριο και ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην Ουρουγουάη, στις 19 Δεκεμβρίου. Αγώνες θα φιλοξενηθούν σε πόλεις όπως το Βερολίνο, το Παρίσι, η Μόσχα και το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube