Άγιο είχε οδηγός IndyCar σε παράξενο ατύχημα [video]

Άγιο είχε οδηγός IndyCar σε παράξενο ατύχημα [video]

Ο Helio Castroneves τη γλίτωσε φτηνά όταν τον καβάλησε το μονοθέσιο του team-mate του μέσα στα pits της ομάδας.

Η ρόδα του μονοθεσίου του Alexander Rossi ευτυχώς χτύπησε ξώφαλτσα το κράνος του Castroneves, που γλίτωσε τον σοβαρό τραυματισμό για λίγα εκατοστά.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα 500 Μιλίων του Pocono, όταν ο Rossi έβγαινε από το pit box του και συγκρούστηκε με τον Charlie Kimball που εκείνη την ώρα πήγαινε για το δικό του pit-stop.

Η σύγκρουσή τους απογείωσε το μονοθέσιο του Rossi που χτύπησε εκείνο του Castroneves περνώντας από πάνω του.

Ο Βραζιλιάνος τη γλίτωσε φτηνά, έναν ακριβώς χρόνο από τότε που σκοτώθηκε ο Justin Wilson, από ιπτάμενο κομμάτι μονοθεσίου, στην ίδια πίστα.

Ο Castroneves είπε ότι πονούσε από το χτύπημα, αλλά επαίνεσε το επίπεδο ασφάλειας των IndyCar:

«Ήμουν πιο προστατευμένος απ’ όσο έδειχνε», είπε ο Βραζιλιάνος. «Στα IndyCar έχουν δουλέψει πολύ σκληρά πάνω στην ασφάλεια, κι αυτό αποδείχτηκε σήμερα. Θα πάρω μερικά Advil (παυσίπονα) και θα είμαι ΟΚ».

Ο Rossi θα έπαιρνε ποινή αν είχε επιστρέψει στον αγώνα, λόγω πρόκλησης ατυχήματος που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Ήμουν ακόμα στην αργή λωρίδα κι εμφανίστηκε ένα μονοθέσιο εκεί», δήλωσε ο Rossi. «Μεγάλη ατυχία. Ανησύχησα για τον Helio, οπότε χαίρομαι που είναι ΟΚ.

«Δεν είμαι υπεύθυνος για την έξοδο των μονοθεσίων από τα pit box και δεν είχα το κενό που θα έπρεπε να έχω. Με έστειλαν [στο pit lane]. Ήξερα ότι υπήρχε ένα μονοθέσιο στα δεξιά μου κι έμεινα στην αργή λωρίδα, αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω».

Δείτε το video και θα καταλάβετε ότι ένας αγωνιζόμενος δεν μπορεί να είναι ασφαλής ούτε στα pits. Και ότι μια κατασκευή όπως το πολυσυζητημένο "halo", μάλλον χρειάζεται τελικά...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube