Αγέραστος ο Valentino Rossi, θα αγωνίζεται μέχρι τα 42 του…

Αγέραστος ο Valentino Rossi, θα αγωνίζεται μέχρι τα 42 του…

…τουλάχιστον, αφού υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του με τη Yamaha μέχρι το τέλος του 2020.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Vale έληγε στο τέλος του 2018, όμως αναμενόταν ότι θα παρέμενε στη Yamaha.

O 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP είχε δώσει μια ένδειξη ότι θα συνέχιζε να αγωνίζεται, όταν στις πρόσφατες δοκιμές εξέλιξης του Κατάρ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η ομάδα του, η VR46, να ανέβει στην κατηγορία MotoGP πριν το 2021.

Ο Rossi έκλεισε τα 39 τον περασμένο μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει τους αγώνες μέχρι σχεδόν την ηλικία των 42 ετών. Θα είναι ο πρώτος αναβάτης MotoGP που θα αγωνίζεται μετά τα 40, αφότου ο Colin Edwards αποσύρθηκε το 2014.

Ο Vale θα έχει team-mate τον Maverick Viñales τις δύο από τις τρεις επόμενες αγωνιστικές σεζόν, αφού ο Ισπανός έχει πρόσφατα υπογράψει νέα συμφωνία να παραμείνει στη Yamaha έως το 2020.

«Όταν υπέγραψα το τελευταίο μου συμβόλαιο με τη Yamaha, το Μάρτιο του 2016, αναρωτιόμουν αν εκείνο θα ήταν το τελευταίο μου συμβόλαιο ως αναβάτη MotoGP», δήλωσε ο Rossi. «Εκείνη την εποχή σκεπτόμουν ότι θα έπαιρνα την απόφαση τα επόμενα δύο χρόνια.

«Αυτά τα δύο χρόνια έφτασα στο συμπέρασμα ότι θέλω να συνεχίσω, διότι το να αγωνίζομαι ως αναβάτης MotoGP, και ειδικά πάνω στην Μ1 μου, είναι αυτό που με κάνει να νιώθω καλά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha, και ιδιαίτερα τον Lin Jarvis και τον Mario Meregalli, για την εμπιστοσύνη τους σ’ εμένα, διότι η πρόκληση είναι μεγάλη: το να είμαι ανταγωνιστικός μέχρι τα 40 μου.

«Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο και ότι απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μου και πολλή εξάσκηση, όμως είμαι έτοιμος, δεν μου λείπει το κίνητρο, και γι’ αυτό υπογράφω για δύο παραπάνω χρόνια».

Ο Ιταλός θρύλος επεκτείνει έτσι μια συνεργασία με τη Yamaha που απέφερε συνολικά 56 νίκες σε MotoGP και τον παγκόσμιο τίτλο το 2004, 2005, 2008 και 2009.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube