ADAC Formula 4: Πρόστιμο σε οδηγό για κοινοποίηση video

ADAC Formula 4: Πρόστιμο σε οδηγό για κοινοποίηση video

Οδηγός της γερμανικής Formula 4 θα κληθεί να πληρώσει έως €20.000 επειδή ανέβασε video με το επικίνδυνο τετ-α-τετ της με αυτοκίνητο της οργάνωσης εντός πίστας.

Η Sophia Floersch, μια 16χρονη που συμμετέχει στον θεσμό ADAC Formula 4, κινδύνεψε να χτυπήσει άσχημα εντός πίστας και τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο επειδή δημοσίευσε το σχετικό video.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών για αγώνα του Πρωταθλήματος ADAC Formula 4, στη γερμανική πίστα Oschersleben. Ένα μονοθέσιο που ακινητοποιήθηκε στην αμμοπαγίδα ήταν η αιτία να βγει η κόκκινη σημαία, δηλαδή να διακοπεί η διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, τα υπόλοιπα μονοθέσια πρέπει να μειώσουν την ταχύτητά τους και να βγουν στα pits, έτσι ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι της πίστας να απομακρύνουν το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο με ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ατύχημα στη βρετανική Formula 4 - Δύο ώρες για να βγει από τα συντρίμμια ο οδηγός [video]

Αυτό φαίνεται πως έκανε και η Sophia Floersch, όμως μάλλον δεν ήταν αρκετό, όπως αποδείχθηκε στην πορεία. Φτάνοντας στη στροφή του συμβάντος, και έχοντας μειώσει την ταχύτητά της από τα 180 km/h που θα είχε κανονικά εκεί, στα 120 km/h, σύμφωνα με την ίδια, είδε μπροστά της να διασχίζει κάθετα την πίστα ένα SUV της οργάνωσης. Ο οδηγός του προφανώς βιαζόταν να φτάσει στο ακινητοποιημένο μονοθέσιο, και δεν πρόσεξε ότι ένα άλλο αγωνιστικό έφτανε με μεγάλη ταχύτητα στο σημείο.

Ο ελιγμός αποφυγής της Floersch απέτρεψε τη σύγκρουση, στέλνοντας το μονοθέσιό της εκτός πίστας, και ευτυχώς όχι στις μπαριέρες. Η ίδια βέβαια σοκαρίστηκε από το συμβάν: «Είχα σοκαριστεί, έκλαιγα, δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Ευτυχώς ήταν μαζί μου η οικογένειά μου», δήλωσε. Και λίγες ώρες αργότερα, κοινοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα το video από την κάμερα του μονοθεσίου της, στην οποία είχε καταγραφεί το περιστατικό. Κάτι που όμως, απαγορεύεται!



Η ADAC, βάσει κανονισμών, δεν επιτρέπει τη δημοσίευση υλικού από τους αγώνες της Formula 4, παρά μόνο μετά από ειδική άδεια της οργάνωσης. Και κανένας δεν θα έδινε άδεια να κυκλοφορήσει παντού μια τόσο άσχημη στιγμή… Οπότε, το πρόστιμο που επιβλήθηκε επί τόπου στην Floersch είναι €5.000, ενώ τις επόμενες μέρες το αρμόδιο αθλητικό δικαστήριο θα αποφανθεί για το αν θα της καταλογιστούν και άλλα €15.000, όπως προβλέπει ο κανονισμός!


Ο Michael Kramp, εκπρόσωπος του γερμανικού οργανισμού μηχανοκίνητου αθλητισμού (Deutschen Motor Sport Bund), παρότι συμφώνησε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου της οργάνωσης θα μπορούσε να ελέγξει καλύτερα την πίστα πριν τη διασχίσει, αναφέρει πως η ευθύνη για το λάθος βαρύνει κυρίως τη Floersch. «Η κόκκινη σημαία σημαίνει ότι ο οδηγός θα πρέπει να είναι έτοιμος να σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν γίνεται όταν πηγαίνει με 120 km/h. Τι θα γινόταν αν σε εκείνο το σημείο υπήρχε μια καραμπόλα από τρία αυτοκίνητα; Η Sophia θα έπρεπε να πηγαίνει ακόμα και με 30 km/h». Οι αρχές του θεσμού πάντως επέλεξαν να μην την τιμωρήσουν για την ταχύτητά της, αλλά μόνο για την παραβίαση του κανονισμού περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε το video με το επικίνδυνο τετ-α-τετ της Sophia Floersch στο Oschersleben:

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube