50 χρόνια Volkswagen Motorsport [video]

50 χρόνια Volkswagen Motorsport [video]

Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στο DRIVE, το forum του Volkswagen Group στο Βερολίνο.

Η Volkswagen γιορτάζει αυτές τις μέρες 50 χρόνια αγωνιστικών δραστηριοτήτων και θα παρουσιάσει όλη της ιστορία της μέσω μια ιδιαίτερης διαδραστικής έκθεσης στο Βερολίνο.

Η Έκθεση θα λάβει χώρα στο forum του Volkswagen Group DRIVE από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου, και θα παρουσιάσει 8 δυναμικά εκθέματα που θα συνοδεύονται από διάφορες διαδραστικές ενότητες. Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν με έναν διαφορετικό τρόπο την γοητεία των αγώνων, ενώ θα μάθουν και τα πάντα για την πενηντάχρονη ιστορία της Volkswagen Motorsport.

Η Volkswagen Motorsport ιδρύθηκε στις 11 Ιουλίου του 1966 σαν «Verband Formel V Europa e. V». Η ιστορία της ξεκίνησε με τις Formula Vee(Volkswagen) και Formula Super Vee, μονοθέσια που ξεκίνησαν την καριέρα τους οι Keke Rosberg, Niki Lauda και Helmut Marko.

Μετέπειτα, ανάμεσα σε αυτούς που «αποφοίτησαν» από την Formula 3 είναι ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 Michael Schumacher, ο εννιά φορές νικητής στον αγώνα του Man Tom Kristensen και ο πέντε φορές Πρωταθλητής στους Αγώνες Τουρισμού DTM Bernd Schneider. Το 2013, η VW μπαίνει εργοστασιακά στο WRC και από τότε μετράει εννέα παγκόσμιους τίτλους (3 οδηγών, 3 συνοδηγών και 3 κατασκευαστών).

Τα 8 δυναμικά θέματα της έκθεσης παρουσιάζουν κάποια δείγματα που σημάδεψαν την αγωνιστική δραστηριότητα της VW, από το Golf Group A που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Touareg με τις αγωνιστικές περγαμηνές στο Dakar, μέχρι το τωρινό Polo WRC και το δικινητήριο Golf που έτρεξε στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Πέρα όμως από τους αγώνες ράλι, η έκθεση στο DRIVE θα δείξει και κάποια σημεία σταθμούς στην ιστορία της VW στους αγώνες σε πίστες, που ξεκινά από την Formula Vee της δεκαετίας του ’60 και θα φτάνει μέχρι το νέο Golf GTI TCR.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube