2ος Αγώνας Ταχύτητας στην Τρίπολη με 58 συμμετοχές

2ος Αγώνας Ταχύτητας στην Τρίπολη με 58 συμμετοχές

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα Ταχύτητας επιστρέφει στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης, για τον 7ο και 8ο φετινό γύρο του θεσμού.

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης θα γεμίσει το Σαββατοκύριακο με τους ήχους των αγωνιστικών αυτοκινήτων και τη μυρωδιά του καυσίμου υψηλών οκτανίων.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. και την Αυτοκινητιστική Λέσχη Τρίπολης (Α.Λ.Τ.), με τη χορηγία της Αντιπροσωπείας και Service αυτοκινήτων Τζαβάρας ΑΕ και του Ρεκτιφιέ Original. Η επιστροφή των Αγώνων Ταχύτητας στην Τρίπολη, μετά από έναν χρόνο, συγκέντρωσε 58 συμμετέχοντες. Τα άκρως εντυπωσιακά αυτοκίνητα κάποιων κατηγοριών, και τα παρεμφερή του Ενιαίου ΣΟΑΑ, δίνουν την υπόσχεση πλούσιου θεάματος και στις έξι κατηγορίες της 2ης φετινής συνάντησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Το Ενιαίο ΣΟΑΑ είναι η κατηγορία με τους περισσότερους αγωνιζόμενους, καθώς συνολικά 16 Skoda Fabia θα παραταχθούν στη σχάρα της εκκίνησης. Η κατηγορία Sport συγκέντρωσε επτά αγωνιζόμενους, με ένα Citroen Saxo VTS να αγωνίζεται απέναντι σε έξι Peugeot 106 S16 της Κλάσης Ν2, ενώ στις κατηγορίες Τουρισμού και Μεγάλου Τουρισμού θα εκκινήσουν οκτώ και έξι οδηγοί, αντίστοιχα. Η Formula Saloon είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη κατηγορία, με 11 συμμετοχές (εννέα FSA 2L και δύο FST2), ενώ οι οδηγοί των Ιστορικών είναι συνολικά 10.

Μετά το Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο το πρωί του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, οι Ελεύθερες Δοκιμές στην κλασική χάραξη 2,2 km της πίστας θα ξεκινήσουν στις 11:00. Αυτές θα έχουν διάρκεια 15’ για κάθε κατηγορία (σημειώστε ότι οι Τουρισμού-Μεγάλου Τουρισμού θα μπουν μαζί στην πίστα), ενώ στις 12:40 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος των Ελεύθερων Δοκιμών. Στις 14:00 θα ξεκινήσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, που θα καθορίσουν και τη σειρά εκκίνησης σε κάθε κατηγορία.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, μετά το warm-up που θα αρχίσει στις 10:00, η αγωνιστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει στις 11:15 με το Ενιαίο. Θα ακολουθήσουν με τη σειρά οι κατηγορίες Sport, Τουρισμού-Μεγάλου Τουρισμού, Ιστορικών και Formula Saloon, και στις 13:20 το δεύτερο σκέλος των τριών πρώτων κατηγοριών. Το εισιτήριο των θεατών θα κοστίζει €8.

Δείτε αναλυτικά τις 58 συμμετοχές και το πρόγραμμα του διημέρου (αρχεία pdf).

[Πηγή: OMAE]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube