Δεύτερη θέση για τον Λιβέρη στο Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης

Δεύτερη θέση για τον Λιβέρη στο Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης

Πόδι στο δεύτερο σκαλί του βαρθου στον τρίτο του μόλις διεθνή αγώνα έβαλε ο νεαρός μας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης την περασμένη Κυριακή στην άψογη πίστα του Cheb της Τσεχίας.

Ο 14χρονος πιλότος Διονύσης Λιβέρης συμμετείχε στον αγώνα του πρωταθλήματος καρτ Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης, στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Junior Max όπου έτρεχαν 29 οδηγοί από 12 χώρες.

Ο Λιβέρης έδειξε τις δυνατότητές του από το πρωί του Σαββάτου όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται οι χρονομετρήσεις, επιτυγχάνοντας τον ταχύτερο γύρο στο 12ο σκέλος των δοκιμών στην πίστα την οποία έβλεπε για πρώτη φορά.  Στη συνέχεια βρισκόταν διαρκώς ανάμεσα στους ταχύτερους.

Η απειρία του φάνηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όπου δεν κατόρθωσε να έχει ένα καθαρό γύρο χωρίς κίνηση μπροστά του, καταλήγοντας να ξεκινήσει τον πρώτο τελικό από τη 12η θέση.  Τερμάτισε όμως 9ος πετυχαίνοντας τον τρίτο ταχύτερο γύρο του αγώνα.  Στον τελικό τερμάτισε 7ος και είχε τον απόλυτα ταχύτερο γύρο, ενώ στον σουπερ-τελικό έκανε εκπληκτική κούρσα και ανέβηκε στην 2η θέση ενώ πέτυχε τον 2ο ταχύτερο γύρο του αγώνα. Τον αγώνα κέρδισε ο Πολωνός Marcel Surmacz.

Ο Λιβέρης ήταν μακράν ο οδηγός με τις περισσότερες προσπεράσεις σε έναν αγώνα που δεν είχε καθόλου ατυχήματα. Η πειστική του εμφάνιση δεν άφησε αμφιβολία για την επιλογή της κορυφαίας ομάδας DAEMS να του εμπιστευτεί ένα από τα άψογα προετοιμασμένα καρτ της.

Στους δύο προηγούμενους διεθνείς αγώνες του, και τους δύο στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα BNL στην περίφημη πίστα Genk του Βελγίου, ο Διονύσης είχε πάρει την 10η και την 7η θέση, αντίστοιχα. Ο Λιβέρης θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία στο εξωτερικό, στους δύο μεγαλύτερους πανευρωπαϊκούς θεσμούς, στο Χ-30 Challenge και Rotax Max Eurochallenge, στην πίστα Wackersdorf της Γερμανίας.

Τον Διονύση Λιβέρη προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και τον στηρίζει η Chipita-7Days.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube