180 πόλεις διεκδικούν αγώνα Formula E!

180 πόλεις διεκδικούν αγώνα Formula E!

Η επιτυχία της ηλεκτρικής formula είναι τέτοια, που πάνω από 180 πόλεις ανά τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση αγώνα “e-Prix”.

H Formula E βρίσκεται στα αρχικά στάδια της διαμόρφωσης του αγωνιστικού ημερολογίου της δεύτερης χρονιάς της, και ο CEO της, Alejandro Agag, λέει ότι του έχουν γίνει κάποιες πολύ ελκυστικές οικονομικές προσφορές για να επισκεφθεί το πρωτάθλημα νέες τοποθεσίες στο μέλλον.

«Έχουμε πάνω από 180 πόλεις που ζήτησαν να διοργανώσουν αγώνα, και πολλές από αυτές είναι έτοιμες να πληρώσουν πολύ σημαντικά ποσά γι’ αυτό», δήλωσε ο Agag. «Έτσι είμαστε τώρα ακριβώς στη διαδικασία της αξιολόγησης της όλης εικόνας.

«Θέλουμε να κάνουμε αγώνες σε κέντρα πόλεων, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τα ηλεκτρικά μονοθέσια είναι τα σωστά για τις πόλεις σήμερα. Είναι δύσκολο να αλλάξεις την αντίληψη του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε, δείχνοντάς τα σε αυτό το [αγωνιστικό] πλαίσιο».

Ενώ η Formula E βρίσκεται τώρα στο μεσοδιάστημα της διοργάνωσης δύο αγώνων σε φημισμένα σιρκουί πόλης –το Long Beach έγινε στις 4/4 και το Μονακό έρχεται στις 9/5– ο Agag λέει ότι δεν ενδιαφέρονται να πάνε σε άλλες γνωστές πίστες, ενώ το να αγωνιστούν στους ίδιους δρόμους της Σιγκαπούρης όπου γίνεται το GP της Formula 1, θα ήταν μια πιθανή επιλογή.

Όταν ρωτήθηκε από το «αδελφό» μας AUTOSPORT αν θα μπορούσαν να προστεθούν στο ημερολόγιο άλλες πίστες με αγωνιστική παράδοση, ο Agag είπε: «Μάλλον το Long Beach και το Μονακό θα είναι οι μόνες, ίσως και η Σιγκαπούρη.

«Η Σιγκαπούρη δεν έχει πολύχρονη παράδοση, αλλά είναι ένα όμορφο σιρκουί που χρησιμοποιείται από τη Formula 1. Μπορεί να είναι μια επιλογή, αλλά δεν βλέπω πολύ περισσότερες τέτοιες επιλογές. Θέλουμε να πάμε σε νέα μέρη, όπως το Hong Kong, ίσως το Παρίσι, ίσως και το Mexico [City].

«Κοιτάμε για νέες πίστες μέσα σε πόλεις, αλλά αυτοί οι δύο αγώνες [Long Beach και Μονακό] μας δίνουν την παράδοση. Είναι ένας σπουδαίος συμβολισμός για τη Formula E να αγωνίζεται σε αυτά τα μέρη, και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της παράδοσης.

«Προερχόμαστε από τους αγώνες, είμαστε όλοι βενζινοαίματοι και λατρεύουμε τη Formula 1 και το IndyCar, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που τρέχουμε στα ίδια μέρη με αυτούς».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube