11χρονος καρτίστας σκοτώθηκε στην πίστα «Fernando Alonso Karting Campus»

11χρονος καρτίστας σκοτώθηκε στην πίστα «Fernando Alonso Karting Campus»

O 11χρονος οδηγός καρτ Gonzalo Basurto υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από έξοδο στην πίστα καρτ του Fernando Alonso.

Η ισπανική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, χθες Κυριακή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ποστάρισε η ομοσπονδία στο λογαριασμό της στο Twitter στις 14:21 ΕΤ, ο οδηγός Gonzalo Basurto βρισκόταν στο Fernando Alonso Karting Campus για μια ιδιωτική προετοιμασία πριν από το Asturian Karting Championship. Η μετάφραση από το ισπανικό ποστ αναφέρει ότι ο Basurto «είχε ένα σοβαρό ατύχημα» κατά τη διάρκεια της προπόνησης και «δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις συνέπειες».

Το Associated Press αναφέρει ότι τα ισπανικά μέσα ανέφερα ότι το καρτ του Basurto ανετράπη κατά τη διάρκεια δοκιμών. Η επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας δεν επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος, αλλά λέει ότι το ερευνά.

Η μετάφραση του δελτίου Τύπου αναφέρει:
Η Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θέλει να εκφράσει την απόλυτη οδύνη και τη θλίψη της για την απώλεια του Gonzalo, και να ευχαριστήσει για τις χειρονομίες στοργής και ευαισθησίας που έρχονται από όλους τους χώρους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στις διάφορες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, αποτίεται αυθόρμητα φόρος τιμής στην εικόνα του νεαρού οδηγού, ως ένδειξη του ανείπωτου πόνου που αφήνει η απώλειά του και την ένωση όλης της οικογένειας των 
motorsports.

Από την 
RFEdeA, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου του Πριγκιπάτου της Αστούριας και τη FIA, εργαζόμαστε προκειμένου να αναλύσουμε το τραγικό αυτό δυστύχημα και, αργότερα, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Ομοίως, ως ομοσπονδία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για το σεβασμό και την ευαισθησία με την οποία θίγονται τα θλιβερά νέα, επαναλαμβάνοντας την πλήρη στήριξή του ισπανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού  στην οικογένεια και στους φίλους του 
Gonzalo. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήριαΑναπαύσου εν ειρήνη, Gonzalo
      

Ο Alonso, του οποίου η πίστα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2015 και ενσωματώνει στη χάραξή της τις αγαπημένες στροφές του Ισπανού πιλότου στην F1, τουιτάρισε σχετικά με το συμβάν λίγες ώρες αργότερα.

«Ξύπνησα νωρίς σήμερα το πρωί σε μια από τις θλιβερότερες μέρες μου. Συντετριμμένος. Από εδώ, μια μεγάλη αγκαλιά στην οικογένεια του Gonzalo και σε όλο το κάρτινγκ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube