Ένα VW Golf GTI Mk I από LEGO

Ένα VW Golf GTI Mk I από LEGO

Η τελευταία ιδέα για ένα διαφορετικό κιτ από τη LEGO είναι ένα Volkswagen Golf GTI 1ης γενιάς.

Μέσα από την πλατφόρμα LEGO Ideas έχουν προκύψει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις προς την εταιρία. Η τελευταία από αυτές είναι ένα Volkswagen Golf GTI Mk I.

Η ιδέα ανήκει σε έναν χρήστη της πλατφόρμας LEGO Ideas με το ψευδώνυμο hasskabal. Εκτός από την προσέγγιση της μορφής του αμαξώματος με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, ο δημιουργός του έχει προσέξει και τις τελευταίες λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το πρώτο GTI, όπως η κόκκινη λωρίδα στο περίγραμμα της μάσκας.

Ιδιαίτερα προσεγμένο είναι το εσωτερικό, με ένα 4άκτινο τιμόνι που είναι ακριβές αντίγραφο του πραγματικού και δύο σειρές πολύ καλοφτιαγμένων καθισμάτων. Υπάρχει ακόμα και ένα ομοίωμα του κινητήρα φτιαγμένο από τουβλάκια LEGO. Συνολικά, για την κατασκευή του Golf έχουν χρησιμοποιηθεί 1.278 κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα πραγματικό αυτοκίνητο από LEGO [video]

Το VW Golf GTI έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 1.598 θετικές ψήφους. Αν φτάσουν τις 10.000, η ιδέα θα προωθηθεί στους υπεύθυνους της LEGO ώστε να κριθεί αν είναι βιώσιμη για να περάσει σε παραγωγή. Όπως συνέβη στο παρελθόν με το Caterham 620R, την Porsche 911 GT3 RS κ.ά.

[Πηγή: LEGO Ideas]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube