DieCast: Studebaker Avanti 1963 από τη Signature

DieCast: Studebaker Avanti 1963 από τη Signature

Σχεδιασμένο από τον Raymond Loewy, το σπουδαιότερο Αμερικανό σχεδιαστή της εποχής του, το Avanti αποτελούσε τον προϊόν του τέλειου «γάμου» μεταξύ ενός σχεδιαστή και ενός κατασκευαστή.

Το κύκνειο άσμα της Studebaker βγήκε στην παραγωγή το 1962 και σταμάτησε άδοξα το 1963 με το κλείσιμο της εταιρείας, έχοντας προλάβει να κατασκευαστεί σε λιγότερα από 6.000 κομμάτια. Η ίδια η Studebaker το είχε χαρακτηρίσει ως το μοναδικό 4θέσιο ιδιωτικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της Αμερικής.

Από τον κινητήρα των 4.7 lt που απέδιδε 240 PS, το Avanti των 1.400 kg είχε πράγματι υψηλές επιδόσεις με την τελική του να ξεπερνά τα 274 km/h. Οι περίεργες γραμμές του ήταν το αποτέλεσμα προχείρων σχεδίων του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας σε μια πτήση του από το Σικάγο προς Ιντιάνα. Προφανώς μια πτήση με... έντονες αναταράξεις.

Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο διετέλεσε και pace car στην Ινδιανάπολη του 1962.

H άποψη της Signature.
Ορισμένα σχήματα ορίζουν από μόνα τους την προέλευσή τους! Ένα από τα πιο άσχημα, οπτικά, δημιουργήματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έδωσε την αφορμή στη Signature να παρουσιάσει μία πάρα πολύ καλή μινιατούρα σε κλίμακα 1:18.

Η κλασικά αμερικανική απόχρωση είναι υψηλής ποιότητας με στιλπνή επάλειψη. Τα νικελένια διακοσμητικά, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του Avanti, είναι αληθοφανή και προσθέτουν στην καλή εικόνα του μοντέλου. Τα τάσια στις ζάντες «φωνάζουν» Αμερική, αλλά είναι γνήσια εποχής και ταυτίζονται με τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου. Το μηχανοστάσιο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και οι λεπτομέρειες εντυπωσιακές. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στο κάτω μέρος του μοντέλου, όπου υπάρχουν απλώς τα απαραίτητα.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι σίγουρα το εσωτερικό, όπου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το πραγματικό αυτοκίνητο. Διχρωμία στο ταμπλό, αλλά και στην ταπετσαρία, όλα τα χερούλια στις πόρτες και μοκέτα στο πάτωμα. Εντύπωση προκαλεί η αναπαράσταση του ραδιοφώνου εποχής, με το μονοφωνικό ηχείo στην πίσω εταζέρα. Περιττό να σημειώσουμε ότι όλα τα τμήματα ανοίγουν και κλείνουν με άριστη εφαρμογή.

Αν η αμερικανική αισθητική σας ταιριάζει, το μοντέλο αυτό θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερο κομμάτι της συλλογής σας σε μια τιμή ιδιαίτερα συμφέρουσα!

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει
Η ιδιαιτερότητα του μοντέλου και ή καλή τιμή
Δεν μας αρέσει
Η αμερικανιά και η έλλειψη λεπτομερειών στο κάτω τμήμα.
Κλίμακα 1: 18
Μήκος  26 cm
Εταιρία Signature
Υλικό Diecast
Κατασκευή Κίνα
Τιμή €55*
* για τις ακριβείς τιμές επικοινωνείτε με τον πωλητή

Το βρήκαμε
Σταθμός 222
222ο km EO Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Στυλίδα, τηλ.: 2238 024 914

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube