Diecast: Opel Kadett B 1900 Rallye από τη Rewel

Diecast: Opel Kadett B 1900 Rallye από τη Rewel

Με το 1.900άρι μοτέρ, το Kadett πήρε προαγωγή και έγινε ο σημαιοφόρος της Opel στα ράλι στο τέλος του ’60. Η Rewel έρχεται σε κλίμακα 1:18 να μας το ξαναθυμίσει.

To Kadett (δόκιμος στα γερμανικά) ή καντετάκι στα ελληνικά ήταν ένα αυτοκίνητο που στην αρχική μεταπολεμική μορφή του, έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα. Χιλιάδες Kadett διαφόρων τύπων και μορφών γέμισαν τους ελληνικούς δρόμους από επαγγελματικά, ταξί, IX, αλλά και αγωνιστικές εκδόσεις.

Το Kadett πρωτοεμφανίστηκε το 1962 ως σειρά Α και στη σειρά Β έκανε ντεμπούτο στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το 1965. Ο βασικός κινητήρας της σειράς Β ήταν ένας ασθενικός με 1.100 κυβικά και 55 PS (ή 1.000άρης του A με 40 άλογα για εξαγωγή μόνο), αλλά σταδιακά εφοδιάστηκε και με άλλους κινητήρες μεγαλύτερης χωρητικότητας: 1.2 με 60 PS και 1.7 με 75 PS. Το κορυφαίο μοτέρ ήταν αυτό των 1.900 cc, με εκκεντροφόρο επικεφαλής και 90 PS/5.100 rpm που παρουσιάστηκε το 1967. Το αυτοκίνητο είχε 4αρι κιβώτιο, συγχρονισμένο σε όλες τις σχέσεις και ήταν το πρώτο Kadett με δίσκους στους εμπρός τροχούς.

Στην έκδοση Rallye βγήκε μόνο σε κουπέ, με δύο πρόσθετους προβολείς αλογόνου, δερματίνη στα καθίσματα, πιο πλούσιο ταμπλό, πιο πλούσιο καντράν και βαμμένο μαύρο στα ακριανά τμήματα του εμπρός καπό. Μαύρες διακοσμητικές γραμμές στόλιζαν και το πλάι του αμαξώματος.

Γερμανική υπόθεση
Άλλη μία γερμανική εταιρία, η Rewel, παρουσίασε μια μινιατούρα αυτού του μοντέλου σε κλίμακα 1:18. Το χρυσαφί χρώμα είναι το πρώτο που εντυπωσιάζει, τόσο με την ποιότητά του όσο και με την υφή του. Το δεύτερο που τραβά την προσοχή είναι η ωραία αναπαράσταση από τις ατσάλινες ζάντες της εποχής, χωρίς όμως να ακολουθούν το ίδιο καλοσχεδιασμένα και τα λάστιχα.

Το σύνολο χαρακτηρίζεται από τις προσεγμένες λεπτομέρειες, τις αληθοφανείς επινικελωμένες επιφάνειες, αλλά αδικείται από τη μέτρια εφαρμογή των ανοιγόμενων τμημάτων, ενώ το πορτμπαγκάζ δεν ανοίγει.

Το εσωτερικό έχει τα απολύτως βασικά, αλλά τα καθίσματα πέφτουν όπως και στο πραγματικό για την είσοδο των πίσω επιβατών.

Το μηχανοστάσιο προσφέρει πόντους στη συνολική εικόνα της μινιατούρας, αφού αναπαριστά την πραγματική μονάδα με λεπτομέρειες και διαφόρους χρωματισμούς των επί μέρους τμημάτων.

Το κάτω τμήμα του πατώματος είναι προσεχτικά σχεδιασμένο με αρκετές λεπτομέρειες να συμπληρώνουν τη συνολικά θετική εικόνα της αναπαράστασης του Opel Kadett B 1900 Rallye της Rewel.

Τι λέει το DRIVE
Αξιοπρεπής αναπαράσταση με κάποιους τομείς να κινούνται στο χώρο του μετρίου. Πάντως το αυτοκίνητο είναι ανώτερου επιπέδου από ένα παιδικό παιχνίδι και διεκδικεί τη θέση του σε μια καλή συλλογή. 
Μας αρέσει Η εντυπωσιακή βαφή
Δεν μας αρέσει Η μέτρια εφαρμογή των τμημάτων
Κλίμακα 1:18
Μήκος 23 cm
Εταιρία Rewel
Υλικό Diecast
Κατασκευή Κίνα
Τιμή €50
Το βρήκαμε Πρατήριο 222, Στυλίδα, τηλ.: 2238 024 914

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube