DieCast: Datsun 240Z από τη Yat Ming/Signature

DieCast: Datsun 240Z από τη Yat Ming/Signature

Nissan S30 Fairlady Z: Με αυτή την κωδική ονομασία στην Ιαπωνία και γνωστό ως Datsun 240Z στις υπόλοιπες αγορές, η Nissan έκανε την πρώτη μαζική εισβολή της με σπορ αυτοκίνητο στην αγορά της Αμερικής.

Το Datsun 240Z ήταν ένα διθέσιο κoυπέ, με κινητήρα 2.400 cc που απέδιδε 151 PS, με κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός 4τάχυτου κιβωτίου, ανεξάρτητη ανάρτηση παντού, δισκόφρενα εμπρός και ταμπούρα πίσω.

Χωρίς να ενσωματώνει επαναστατικές λύσεις στην κατασκευή, το σχήμα του αμαξώματος, αλλά και η χαμηλή τιμή, έκαναν το 240Ζ και τους διαδόχους του, ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Datsun στην αμερικανική αγορά.

Η φήμη του έφτασε στο απόγειο της, ύστερα από τη νίκη του στο Ράλι Safari το 1973, με πλήρωμα τους Shekhar Mehta και Lofty Drews.

Η παραγωγή του διήρκεσε από το 1969 έως το 1978.

Η Yat Ming/Signature προσπαθεί να αναπαραστήσει το πιο Datsun 240Z σε κλίμακα 1:18, με ελάχιστη επιτυχία. Αν και η κατασκευή είναι βαριά, η τελική εικόνα δεν ικανοποιεί τον μοντελιστή, αφού και η προσαρμογή των ανοιγόμενων τμημάτων, αλλά και οι λεπτομέρειες είναι επιπέδου παιχνιδιού.

Η Yat Ming/Signature τα καταφέρνει λίγο καλύτερα στη βαφή, της οποίας όμως η στιλπνότητα απέχει από το να την κατατάξει στα καλά μοντέλα σε αυτόν τον τομέα. Αποδεκτή είναι και η προσπάθεια αναπαράστασης των τμημάτων στο πάτωμα του μοντέλου.

Στο μηχανοστάσιο, αν και υπάρχει διαφορετικός χρωματισμός των επιμέρους εξαρτημάτων, η κατασκευή περιορίζεται στα απολύτως βασικά. Το αυτό ισχύει και για το εσωτερικό, όπου μόνο η στεφάνη του τιμονιού και ο λεβιές ταχυτήτων διαφοροποιούνται χρωματικά.

Αν και προορισμός του μοντέλου δεν είναι το παιχνίδι, δεν περνά απαρατήρητη η αδυναμία κύλισης των τροχών, λόγω της κακής συναρμολόγησης τους.

Συμπερασματικά πρόκειται για ένα μοντέλο που προορίζεται για κάποιο ψηλό ράφι της συλλογής σας, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις αναφοράς.

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει
Μπορούμε να το χαρίσουμε στο γιό μας
Δεν μας αρέσει
Δεν καταφέρνει να σταθεί με επάρκεια πουθενά και πρόκειται για πρόχειρη αναπαράσταση ενός σημαντικού μοντέλου
Κλίμακα  1:18
Μήκος 23 cc
Εταιρία YAT MING
Κατασκευή Κίνα
Υλικό DieCast
Τιμή €60

Το βρήκαμε
AUTO Regali, Κηφισιά, τηλ.: 210 80 87 258

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube