DieCast: Chrysler 300Β 1956 από τη Maisto

DieCast: Chrysler 300Β 1956 από τη Maisto

H Maisto δημιούργησε σε κλίμακα 1:18 ένα Chrysler 300B, εντυπωσιακό κομμάτι τόσο για το στάτους της εταιρείας όσο και για την τιμή του.

Η Σειρά 300 της Chrysler αποτελείτο από πολυτελή αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων που παρέμειναν στην αγορά από το 1955 έως το 1965.

Τον πρώτο χρόνο της παραγωγής τους ονομάζονταν 300C, αλλά τα μοντέλα του 1956 χαρακτηρίστηκαν ως Type B. Για όλα τα επόμενα χρόνια, ένα γράμμα καθόριζε το νέο μοντέλο μέχρι το 300L το 1965, οπότε και σταμάτησε η παραγωγή του. Με τη Σειρά 300, η Chrysler δημιούργησε τους προγόνους των muscle cars στην Αμερική, αφού τα αυτοκίνητα αυτά ήταν με πανίσχυρους κινητήρες και πολύ υψηλές, για την εποχή, επιδόσεις. Μόνη του ανακολουθία σε σχέση με τα muscle cars, η πολυτέλεια του 300 που δεν συμβάδιζε με τη λαϊκότητα τους.  

Η Maisto παρουσίασε ένα εξίσου με το πραγματικό, εντυπωσιακό μοντέλο, με γνήσιο αμερικανικό look και με λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν για μία σχετικά «όχι ακριβή» εταιρία. Πρώτα απ’ όλα εντυπωσιάζει το βάρος του μοντέλου, αφού φτάνει τα 900 γραμμάρια. Η βαφή είναι άψογη, στιλπνή και χωρίς ίχνος από μπιμπίκια. Τα νίκελ είναι απολύτως αληθινά και δίνουν «βάρος» στο μοντέλο.

Τα τζάμια είναι απολύτως διαφανή, χωρίς καμία θολούρα, και η μόνη μας ένσταση αφορά τους υαλοκαθαριστήρες που είναι ενσωματωμένοι στο νικελένιο περίγυρο του παρμπρίζ. Το εσωτερικό είναι προσεγμένο και αποπνέει αέρα πολυτέλειας, ενώ οι ζάντες και τα λάστιχα έχουν την απόλυτη εικόνα της αμερικανικής σχολής με τα νίκελ και τα GoodYear με την άσπρη λωρίδα στα πλαϊνά να ξεχωρίζουν.

Ο χώρος του κινητήρα καλοφτιαγμένος με ξεχωριστά βαμμένα τμήματα, μια μινιατούρα του πραγματικού Hemi. Προσεγμένος και ο τεράστιος χώρος αποσκευών, ντυμένος με μοκέτα. Οι αναρτήσεις λειτουργούν κανονικά, πράγμα που συμβαίνει σε πολύ πιο ακριβά μοντέλα, ενώ στο πάτωμα αναπαρίστανται όλα τα τμήματα της «κοιλιάς» του αυτοκινήτου.

Αν η αμερικανική αυτοκινητική κουλτούρα σας ταιριάζει, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα έξοχο δείγμα της.

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει H στιβαρή, βαριά κατασκευή και οι πολλές λεπτομέρειες
Δεν μας αρέσει Κάποιες προχειρότητες σε λεπτομέρειες
Κλίμακα 1:18
Μήκος 29 cm
Εταιρία Maisto
Υλικό Diecast
Κατασκευή Ταϊλάνδη
Τιμή €100 €
Το βρήκαμε Από ιδιωτική συλλογή

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube