MINI: Πρωταθλητές στην αξία μεταπώλησης

MINI: Πρωταθλητές στην αξία μεταπώλησης

Πέντε τίτλοι για το ΜΙΝΙ στη λίστα “Resale Value Giants” 2015.

Θαυμάσιες προοπτικές για μακροχρόνια οδηγική απόλαυση MINI: τα μοντέλα της Βρετανικής premium μάρκας καταλαμβάνουν την πρώτη θέση όχι μόνο σε μία αλλά σε αρκετές κατηγορίες της τελευταίας λίστας για το 2015 “Resale Value Giants” που δημοσιεύτηκε από το “Focus Online”.

Ο τίτλος που τιμά τα μοντέλα με τη μεγαλύτερη διαχρονική αξία στη Γερμανική αγορά αυτοκινήτου δόθηκε στο MINI πέντε φορές. Αυτή η επιτυχία επιβεβαιώνει και πάλι ότι τα τελευταία μοντέλα MINI δεν παύουν να εντυπωσιάζουν με την υψηλή τεχνολογία τους, το αμίμητο στυλ και την premium ποιότητα, με αποτέλεσμα να είναι περιζήτητα και στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο 3θυρο MINI One, το MINI Cooper S Paceman, το MINI One Cabrio, και το MINI Cooper Coupé κατάφεραν να υπερασπίσουν τον τίτλο τους από την περσινή κατάταξη των Resale Value Giants.

Η κατάταξη “Resale Value Giant” δημοσιεύεται από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Bähr & Fess Forecasts αφού αξιολογηθεί η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης των σημερινών νέων οχημάτων μετά από τέσσερα χρόνια. Στη λίστα αναφέρεται η αξία μεταπώλησης σαν ποσοστό και η απόσβεση σε απόλυτες τιμές. Οι ειδικοί της αγοράς του αυτοκινήτου που συμμετέχουν στις προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του μοντέλου αλλά και το κύρος της μάρκας, τις επιδόσεις σε συγκριτικές δοκιμές, τη θέση του ανταγωνισμού στην κατηγορία, και τις γενικές, οικονομικές εξελίξεις.

Η MINI εκπροσωπείται στο φετινό “Resale Value Giants” σε τέσσερις κατηγορίες οχημάτων. Στη μικρή κατηγορία, το νέο 3θυρο MINI One αναδείχτηκε πρώτο με προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης 60,5%. Το MINI Cooper S Paceman συγκέντρωσε 57,0% και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία μίνι SUV. Διπλή νίκη γιόρτασε το MINI One Cabrio, που πέτυχε και το καλύτερο ποσοστό (57,5%) και τη χαμηλότερη απόλυτη απαξίωση στην κατηγορία cabrio. Μη θέλοντας να υστερήσει, το MINI Cooper Coupé πέτυχε τη χαμηλότερη απαξίωση σε ευρώ και cents. Αυτό το γνήσιο, σπορ δίθυρο μοντέλο κέρδισε και πάλι τον τίτλο του “Resale Value Giant” στην κατηγορία Coupé “Resale Value Giant”.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ανεξάρτητες έρευνες αγοράς με θέμα τη διατήρηση της αξίας των αυτοκινήτων κατατάσσουν στα τελευταία μοντέλα MINI σε κορυφαίες βαθμολογικές θέσεις. Οι νίκες της τελευταίας γενιάς MINI δείχνουν ότι τα μοντέλα της Βρετανικής μάρκας θα απολαμβάνουν υψηλή ζήτηση στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μελλοντικά. Για δεύτερη συνεχή φορά, το νέο 3θυρο MINI One τιμήθηκε με τον τίτλο “Resale Value Giant” στην κατηγορία. Η πρόβλεψη σταθερότητας για το νέο 5θυρο MINI Cooper αποδείχθηκε επίσης άκρως ενθαρρυντική. Η κατάταξη "Value Masters” 2015 που δημοσιεύεται από κοινού στις αρχές της χρονιάς από το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου “Auto Bild” και τους αναλυτές αγοράς της Schwacke, ανέδειξε αυτό το μοντέλο γενικό νικητή όλων των κατηγοριών.

Οι αναλύσεις αποτελούν μία σημαντική πηγή πληροφοριών για υποψήφιους αγοραστές νέων αυτοκινήτων που αναζητούν μοντέλα με τη μικρότερη δυνατή διαφορά μεταξύ τιμής απόκτησης και αξίας μεταπώλησης. Πέρα από την απόδοση και την αξιοπιστία, η διατήρηση της αξίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο για μία συμφέρουσα αγορά. Τα μοντέλα MINI πέτυχαν υψηλά σκορ σε όλες τις κατηγορίες, αποδεικνύοντας την αξία τους σαν επενδύσεις πέρα από την οδηγική απόλαυση και το μοναδικό στυλ που προσφέρουν.

[Πηγή: MINI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube