Τι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε κάμπριο αυτοκίνητο

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε κάμπριο αυτοκίνητο

Οι καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν την χρήση των κάμπριο αυτοκίνητων, χωρίς όμως να σημαίνει ότι απλά το ”καβαλάμε” και πάμε βόλτα.

Διαβάστε πέντε πράγματα που ίσως σας διαφεύγουν ή τα ξεχνάτε, για να γίνει η βόλτα με το κάμπριο σας όσο πιο ανέμελη γίνεται.

  • Ακόμα και αν υπάρχει δυνατότητα αυτόματου ανοίγματος ή κλεισίματος της οροφής εν κινήσει, είναι καλύτερα να εκτελούμε την διαδικασία αυτή σταματημένοι. Η αντίσταση του αέρα και οι ανωμαλίες του δρόμου, επιβαρύνουν τον μηχανισμό της οροφής.
  • Δεν αφήνουμε μικροαντικείμενα και χαρτιά στα καθίσματα των επιβατών, καθώς σε ταχύτητες ταξιδιού ο στροβιλισμός του αέρα μπορεί να τα παρασύρει και να πετάξει έξω απ’ το αυτοκίνητο.
  • Οδηγώντας ένα κάμπριο, τα γυαλιά προστατεύουν τα μάτια μας από αιωρούμενα σκουπιδάκια ενώ, αν η ηλιοφάνεια είναι έντονη, ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ επίσης βοηθάει.
  • Αν αφήσουμε το αυτοκίνητο σταθμευμένο με την οροφή ανοιχτή, αποφεύγουμε να αφήσουμε οποιοδήποτε αντικείμενο εκτεθειμένο στο σαλόνι του, αφού αποτελεί εύκολο στόχο κλοπής.
  • Η χρήση ζώνης ασφαλείας και για τους πίσω επιβάτες είναι ακόμα πιο επιτακτική σε ένα κάμπριο, απ’ ότι σε ένα κλειστό αυτοκίνητο, αφού ο κίνδυνος να πεταχτούν οι επιβάτες έξω από το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος είναι μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube