Υπέκυψε ο Justin Wilson

Υπέκυψε ο Justin Wilson

O 37χρονος Βρετανός οδηγός IndyCar υπέκυψε στα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που υπέστη από ιπτάμενα θραύσματα στον αγώνα της Κυριακής, στο Pocono.

O Wilson χτυπήθηκε στο κράνος από το ρύγχος του μονοθεσίου του Sage Karam, που είχε αποκολληθεί όταν ο «ρούκι» της ομάδας Ganassi γλίστρησε και χτύπησε στον τοίχο, στον 180ο από τους 200 γύρους του αγώνα.

Μετά το χτύπημα στο κεφάλι του οδηγού του, το μονοθέσιο της Andretti Autosport έφυγε από την πορεία του και χτύπησε μετωπικά στην εσωτερική μπαριέρα της οβάλ πίστας.

Οι διασώστες έφτασαν αμέσως στο σημείο του ατυχήματος και ο Wilson μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο Lehigh Valley Health Network Cedar Crest, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο πανύψηλος Βρετανός πέθανε χθες το απόγευμα χωρίς να επανακτήσει τις αισθήσεις του.

Ο Justin Wilson αγωνιζόταν για χρόνια στις ΗΠΑ, όπου πρωταγωνιστούσε στην κορυφαία κατηγορία μονοθεσίων IndyCars. Προηγουμένως όμως είχε αναρριχηθεί ψηλά στην ευρωπαϊκή αγωνιστική κλίμακα, κερδίζοντας τον τίτλο στη Formula Palmer Audi και τη Formula 3000, πριν καταλήξει στη Formula 1, ως οδηγός αγώνων της Minardi και της Jaguar.

Στην αρχή της καριέρας του, ο Wilson ήταν ο πρώτος 16χρονος που κέρδισε αγώνα αυτοκινήτων στη Βρετανία, στο ντεμπούτο του στη χειμερινή Formula Opel (Vauxhall) Junior, στο τέλος του 1994. Τα επόμενα τρία χρόνια πρωταγωνίστησε στην κατηγορία αυτή και στη μεγάλη Formula Vauxhall, πριν πάει το 1998 στο εναρκτήριο πρωτάθλημα Formula Palmer Audi το οποίο προτίμησε από τη Formula 3.

Κατέκτησε τον τίτλο της FPA νικώντας τον Darren Turner και πήρε το βραβείο, που ήταν μια χρονιά στην F3000 με την Astromega. Πέρασε τρία χρόνια στην κατηγορία αυτή, που ήταν το φυτώριο οδηγών GP, και πήρε τον τίτλο κυριαρχώντας με την ομάδα Nordic το 2001. Παράλληλα έκανε και την πρώτη του δοκιμή F1 με την Jordan.

Το μόνο που μπόρεσε να εξασφαλίσει για το 2002 ήταν μια θέση στο πρωτάθλημα World Series by Nissan, όμως είχε την ευκαιρία του στην F1 με τη Minardi την επόμενη χρονιά, πριν κληθεί στα μέσα της σεζόν να αντικαταστήσει τον Antonio Pizzonia στην Jaguar.

Παρά τον τερματισμό του μέσα στους βαθμούς στο GP των ΗΠΑ, στην Ινδιανάπολη, ο Wilson είχε απογοητευτικά αποτελέσματα με την Jaguar F1 και έχασε τη θέση του στην ομάδα από τον Christian Klien για το 2004, οπότε μετανάστευσε στην Αμερική για να αγωνιστεί στα Champ Cars (τώρα IndyCars).

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας στις ΗΠΑ, ο Wilson οδηγούσε ως επί το πλείστον για μικρές ομάδες, κερδίζοντας ανέλπιστα αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων αρκετές νίκες, ενώ ήταν δύο χρονιές δεύτερος στο πρωτάθλημα, την εποχή 2005-2007, όπου ήταν ο κύριος ανταγωνιστής του κυριάρχου Sebastien Bourdais. Παράλληλα έκανε σποραδικές εμφανίσεις και σε αγώνες σπορ πρωτοτύπων, κερδίζοντας τις 24 Ώρες της Daytona το 2012.

Το 2014 είχε την ευκαιρία του με μια μεγάλη ομάδα IndyCars, όταν η Andretti Autosport τον κάλεσε για τους δύο αγώνες στην Ινδιανάπολη και κατέληξε να κάνει κανονικά το τελευταίο τρίτο της σεζόν.

Ο Justin Wilson αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Julia και δύο κόρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube