Βουτιά στο άγνωστο για τον Button

Βουτιά στο άγνωστο για τον Button

Κι όμως, η McLaren δεν θα βάλει τον Button στο αυτοκίνητο νωρίτερα από το πρωί της Πέμπτης στο Monaco.

Ο Jenson Button επιστρατεύτηκε να καλύψει την κενή θέση του Fernando Alonso στο GP του Monaco καθώς ο Ισπανός θα πάει στην Αμερική για να τρέξει στο Indy 500 και θα χάσει τον αγώνα του πριγκιπάτου.

Παρότι χρειάστηκαν τρεις μέρες από την ανακοίνωση της απόφασης του Alonso μέχρι σήμερα για να επιβεβαιωθεί ποιος θα τον αντικαταστήσει, ο Eric Boullier λέει ότι η επιλογή του Button ήταν η προφανής, ότι δεν του πήρε παρά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει ότι ο Jenson ήταν ο κατάλληλος. Ο Zak Brown, CEO της McLaren είχε επισημάνει σε σχετική ερώτηση ότι έχει αφήσει το θέμα στον Boullier, αλλά είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τον Button, λέγοντας ότι δεν έχει οδηγήσει καθόλου το πολύ διαφορετικό φετινό μονοθέσιο, ούτε στην πραγματικότητα, ούτε καν στον προσομοιωτή.

Παρόλα αυτά, η ομάδα και ο Button αποφάσισαν από κοινού να μην οδηγήσει ο Βρετανός στις δοκιμές εξέλιξης που θα ακολουθήσουν το GP του Bahrain, ούτε στις ελεύθερες της Παρασκευής στη Βαρκελώνη. Οπότε η πρώτη φορά που ο Button θα δει το μονοθέσιο θα είναι κατευθείαν την ώρα της δράσης, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στο Monaco. «Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, πολύ έμπειρος. Έχει οδηγήσει αυτοκίνητα με τα επίπεδα πρόσφυσης που έχουμε σήμερα. Η χάραξη της πίστας του Bahrain και της Βαρκελώνης δεν έχουν καμία σχέση με τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει στο Monaco, οπότε δεν θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα να οδηγήσει. Στον 10ο γύρο της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών θα είναι απολύτως έτοιμος. Θα έχει καταλάβει τα πάντα. Είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και θα επικεντρωθεί στη δουλειά στον προσομοιωτή, στην συγκεκριμένη πίστα που πρόκειται να αγωνιστεί».

Στις δοκιμές εξέλιξης στο Bahrain, εκτός από τον Vandoorne θα οδηγήσει ο Oliver Turvey, οδηγός εξέλιξης της ομάδας που κάνει όλη τη δουλειά στον προσομοιωτή. «Η επιλογή μας να οδηγήσει ο Oliver είναι σημαντική στο πλαίσιο της ταυτοποίησης των δεδομένων του προσομοιωτή με την πραγματικότητα που βιώνουμε στην πίστα», εξήγησε ο Boullier. «Ο Jenson είναι πολύ χαρούμενος με την ιδέα της επιστροφής του στο Monaco. Είναι ειλικρινής η χαρά του, μπορούσες να το καταλάβεις από το τηλέφωνο», συμπλήρωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστώ στο Monaco», δήλωσε ο ίδιος ο Button. «Και δεν υπάρχει καλύτερος αγώνας για ένα τέτοιο one-off comeback από το δεύτερο σπίτι μου, το Monaco. Έχω κερδίσει τον αγώνα, το 2009. Είναι από τις αγαπημένες μου πίστες. Είναι δύσκολη, αλλά ο οδηγός μπορεί να κάνει διαφορά ακόμη και με ένα όχι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Παρότι η MCL32 δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, νομίζω ότι ταιριάζει στο Monaco περισσότερο από τις πιο γρήγορες πίστες του υπόλοιπου πρωταθλήματος. Ξέρω ότι δεν έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες νίκης, αλλά μπορούμε να πάρουμε κρίσιμους βαθμούς για την ομάδα. Θα οδηγήσω την MCL32 στο Monaco στον προσομοιωτή και θα είμαι πανέτοιμος. Είμαι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Έχω κάνει πολύ δυνατή προπόνηση στο τρίαθλο οπότε από την σωματική πλευρά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα», εξήγησε ο Button.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube