Vergne τέλος. Ο Sainz στην Toro Rosso;

Vergne τέλος. Ο Sainz στην Toro Rosso;

O Jean-Eric Vergne ανακοίνωσε ότι φεύγει από την Toro Rosso, πράγμα που καθιστά τον Carlos Sainz Jr φαβορί για τη θέση στην ομάδα δίπλα στον Max Verstappen.

Ο Vergne είχε ήδη ουσιαστικά χάσει τη θέση του στην Toro Rosso όταν η ομάδα ανακοίνωσε την πρόσληψη του 17χρονου «ρούκι» από την F3, Max Verstappen, ως δεύτερου οδηγού δίπλα στον Daniil Kvyat.

Όμως φάνηκε πως ο Vergne θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία όταν ο Kvyat προήχθη στην ομάδα της Red Bull, μετά την αποχώρηση του Sebastian Vettel για τη Ferrari.

Η ελπίδα αυτή για τον Γάλλο έσβησε χθες, όταν ο Vergne ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η σχέση του με την Toro Rosso πήρε τέλος:

«Παρά την καλή αγωνιστική χρονιά και τους 22 βαθμούς, δεν θα οδηγήσω για την Toro Rosso το 2015. Ευχαριστώ για αυτά τα χρόνια. Πάμε για μιαν άλλη μεγάλη πρόκληση».

Ο Vergne οδηγούσε για την Toro Rosso από τότε που αυτός και ο Daniel Ricciardo αντικατέστησαν τους Sebastien Buemi και Jaime Alguersuari στην ομάδα, για τη σεζόν του 2012.

Η Red Bull είχε έως τότε υποστηρίξει τον Γάλλο στα πρώτα βήματα της καριέρας του, που περιλάμβαναν και την κατάκτηση του τίτλου της Βρετανικής Formula 3, το 2010..

Με τον Vergne εκτός διεκδίκησης, ο πιο πιθανός υποψήφιος για τη δεύτερη θέση στην Toro Rosso είναι πλέον ο φετινός πρωταθλητής Formula Renault 3.5, o Carlos Sainz Jr (κάτω).

 

O Sainz ήδη έκανε δοκιμές με την Toro Rosso στο Abu Dhabi αυτή την εβδομάδα.

Ως αουτσάιντερ για τη θέση στην Toro Rosso παραμένει ο Γάλλος Pierre Gasly, που ήταν 2ος στο πρωτάθλημα F Renault 3.5. Το πιο πιθανό είναι όμως να κάνει το πρωτάθλημα GP2 με την DAMS, με την οποία θα κάνει και δοκιμές στο Abu Dhabi αυτές τις μέρες.

Το «αδελφό» μας AUTOSPORT έχει πληροφορίες ότι η Toro Rosso θα κάνει ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube