Βάπτισμα του Verstappen στη Suzuka

Βάπτισμα του Verstappen στη Suzuka

O 17χρονος (αύριο) Max Verstappen θα κάνει το ντεμπούτο του σε Grand Prix F1, με την Toro Rosso στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Suzuka, την Παρασκευή

O Ολλανδός, που θα κλείσει τα 17 αύριο 30/9, περίμενε να δει αν η FIA θα του χορηγούσε την απαραίτητη άδεια (superlicence) για να οδηγήσει ένα σύγχρονο μονοθέσιο F1 στο πλαίσιο ενός Grand Prix.

H άδεια του χορηγήθηκε, οπότε ο Verstappen θα μπορέσει να οδηγήσει την Toro Rosso στην FP1 του Ιαπωνικού GP.

Μιλώντας για το ντεμπούτο του στην F1, o Verstappen δήλωσε: «Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να πάρω μέρος για πρώτη φορά σε ελεύθερα δοκιμαστικά ενός Grand Prix. Είναι καλή προετοιμασία για του χρόνου, αν και δεν φανταζόμουν καν πριν λίγους μήνες ότι θα μπορούσε να συμβεί. Το ότι ήδη θα συμμετάσχω σε επίσημα δοκιμαστικά είναι ένα όνειρο που βγήκε αληθινό».

Και πρόσθεσε: «Για μένα θα είναι μια ιδιαίτερα πολύτιμη εμπειρία, το να περάσω κάποια ώρα στο τιμόνι και επίσης να συνηθίσω να δουλεύω με την ομάδα ώστε να προετοιμαστώ για του χρόνου.

«Δεν θα πάω εκεί για να σπάσω κανένα ρεκόρ, απλά θέλω να αποκτήσω πείρα. Πέρασα μια μέρα οδηγώντας στον προσομοιωτή, πράγμα που βοηθάει λίγο, αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο της αληθινής οδήγησης».

Ο Verstappen έκανε τα απαραίτητα χιλιόμετρα για τη superlicence οδηγώντας ένα μονοθέσιο Toro Rosso STR7 του 2012 σε ειδικά οργανωμένες δοκιμές στην ιταλική πίστα της Adria, πριν 20 μέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube