Toro Rosso: O Pierre Gasly στη θέση του Daniil Kvyat στη Μαλαισία

Toro Rosso: O Pierre Gasly στη θέση του Daniil Kvyat στη Μαλαισία

Φήμες τον θέλουν να αγωνίζεται και στην Ιαπωνία- Δυσαρέσκεια στην ομάδα για τις επιδόσεις του Ρώσου

Ο Pierre Gasly είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την Toro Rosso στο Grand Prix της Μαλαισίας,στη θέση του Daniil Kvyat.
 
Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την ομάδα, πηγές αναφέρουν ότι η ανακοίνωση θα γίνει έγκαιρα για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου.
 
Είναι προφανές ότι οι επικεφαλής της Red Bull αποφάσισαν να δώσουν στον Gasly μια πρόωρη «πρώτη ευκαιρία» για να τον αξιολογήσουν ενόψει μια πλήρους εμπλοκής του την επόμενη σεζόν. 
 
Τις προηγούμενες μέρες οι φήμες ήθελαν τον Gasly να τρέχει στη Μαλαισία στη θέση του Carlos Sainz Jr, αν ο τελευταίος πήγαινε από αυτόν τον αγώνα στη Renault.
 
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει με δεδομένο και το ότι η Toro Rosso μετά και το καλό αποτέλεσμα του Sainz στη Σιγκαπούρη (4η θέση), δεν θέλει να τον αφήσει τώρα που η μάχη μαίνεται για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. 
 
Χάρη στο αποτέλεσμα του Sainz στη Σιγκαπούρη, η Toro Rosso βρίσκεται μόλις επτά βαθμούς πίσω από τη Williams, με τη Renault να βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω. 
 
Έτσι, με τον Ισπανό να παραμένει, η ομάδα αποφάσισει να δώσει ένα... weekend ξεκούρασης (σ.σ.: έτσι το λένε ευγενικά...) στον Kvyat και παράλληλα να δώσει μια ευκαιρία στον Gasly να αγωνιστεί και να αποδείξει την αξία του. 
 
Φήμες θέλουν τον «μικρό» της Red Bull να αγωνίζεται και στην Ιαπωνία, αλλά να μην μπορεί να τρέξει στο Austin διότι η ημερομηνία του αγώνα συμπίπτει με τον τελικό γύρο του πρωταθλήματος της Ιαπωνικής Super Formula, στον οποίο αγωνίζεται φέτος.
 
Σε ό,τι αφορά στον Kvyat θα μπορούσε να επανέλθει για αυτόν τον αγώνα, αλλά δεν είναι σαφές τι σκοπεύει να κάνει η Red Bull για τους αγώνες σε Μεξικό, Βραζιλία και Abu Dhabi.
 
Ο Ρώσος είχε μια απογοητευτική σεζόν, αφού μάζεψε μόλις 4 βαθμούς μέχρι τώρα σε αντίθεση με τον ομοσταυλό του Sainz που έχει συγκεντρώσει 48 βαθμούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube