Την Κορέα την (ξανά)έφαγε η μαρμάγκα;

Την Κορέα την (ξανά)έφαγε η μαρμάγκα;

To κορεατικό Grand Prix εξαφανίστηκε από το τελευταίο καλαντάρι του 2015, αλλά οι αγώνες παραμένουν 21! Μυστήριο οι βουλές του Ecclestone.

Η συμπερίληψη του κορεατικού Grand Prix στο καλαντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIA Formula 1 2015 αποτέλεσε μια έκπληξη.

Η διοργάνωση μπορεί να ήταν χωρίς παρατράγουδα από το 2010 μέχρι το 2013 που παρέμεινε στο καλαντάρι, αλλά καθώς το 2014 δεν αποτέλεσε μέρος του παιχνιδιού, η επαναφορά του το 2015 φάνταζε αδύνατη. Η επαναφορά του με την επισήμανση TBC (tο be confirmed) ουσιαστικά έλεγε ότι η επαναφορά του δεν ήταν εγγυημένη.

Το τελευταίο καλαντάρι του 2015 που καταρτίστηκε από τη FIA δεν περιλαμβάνει το κορεατικό Grand Prix, σύμφωνα με το AutoWeek. Ωστόσο, η σύγχυση σχετικά με την επόμενη σεζόν παραμένει, διότι το πρόγραμμα προαναγγέλλει 21 GP, αλλά δείχνει 20!

Δεν είναι σαφές εάν η FIA έχει αντικαταστάτη για το GP της Κορέας ή απλώς πρόκειται περί… τυπογραφικού λάθους της εκδούσας αρχής. Υπάρχει όμως μια πιθανή εξήγηση, Νωρίτερα εφέτος, το καλοκαίρι συγκεκριμένα, ο μπόσης της F1 Bernie Ecclestone είχε δηλώσει σε βρετανική εφημερίδα ότι ένα Grand Prix στο Baku, στο Αζερμπαϊτζάν, επιβεβαιώθηκε ως αντικαταστάτης της Κορέας, καθώς αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει ενωρίτερα από τον προγραμματισμό του 2016. Έκτοτε δεν έχει γίνει άλλη αναφορά, στο καλαντάρι δεν έχει εμφανιστεί, αλλά θα το παρακολουθούμε, οπότε μείνετε συντονισμένοι.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube