Τέλος το όνειρο του Kubica…

Τέλος το όνειρο του Kubica…

O Πολωνός φαίνεται πως δεν έχει πλέον ελπίδες για τη θέση στη Williams, για την οποία φαβορί είναι τώρα ο Ρώσος Sergey Sirotkin.

Η Williams αφιέρωσε την περασμένη εβδομάδα στην αξιολόγηση των δεδομένων που συνέλεξε στις δοκιμές της Pirelli στο Abu Dhabi, στις οποίες πήραν μέρος ο Sirotkin και ο Kubica.

O Robert Kubica ήταν το φαβορί για μια συγκινητική επιστροφή στην F1, αφού η Williams είχε εντυπωσιαστεί από το feedback του Πολωνού και τον τρόπο που ενσωματώθηκε στην ομάδα κι έχτισε στενές σχέσεις.

Όμως αποκαλύφθηκε ότι, με βάση αποκλειστικά τις επιδόσεις, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Sirotkin είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των δοκιμών, η Williams επέμενε ότι η απόφασή της για τον οδηγό που θα προσλάβει δίπλα στον Lance Stroll το 2018, θα βασίζεται στις επιδόσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με τον 22χρονο Ρώσο (φωτ. κάτω), που ήταν φέτος εφεδρικός οδηγός της Renault F1, έχουν φτάσει τώρα σε προχωρημένο σημείο.

Όμως λέγεται ότι υπάρχουν ακόμη κάμποσες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν πριν την τελική υπογραφή του συμβολαίου.

Και κάτι σημαντικό πέρα από τις «επιδόσεις»: Πιστεύεται ότι ο Sirotkin θα φέρει στην ομάδα μεγάλη χρηματική ενίσχυση, της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ. Χορηγός του είναι η ρωσική SMP Racing, που έχει ιδρυθεί από τον Boris Rotenberg, ο οποίος ελέγχει την SMP Bank.

Αν η συμφωνία με τον Sirotkin δεν επιτευχθεί τελικά, η εναλλακτική λύση θα είναι ο πρώην οδηγός της Toro Rosso, o επίσης Ρώσος Daniil Kvyat.

O Kubica πιστεύεται πως είναι πλέον εκτός παιχνιδιού [σ.μ. δεν έδωσε αρκετά η Lotos;] όπως και ο εφεδρικός οδηγός της Williams, Paul di Resta, που είχε αντικαταστήσει τον Felipe Massa στην Ουγγαρία.

Η Williams πάντως τηρεί σιγή ασυρμάτου, αρνούμενη κάθε σχόλιο σχετικά με το οδηγικό της ρόστερ για το 2018.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube