Τέλος ο Mattiacci, έρχεται ο Arrivabene

Τέλος ο Mattiacci, έρχεται ο Arrivabene

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Marco Mattiacci, φεύγει από την ομάδα μόλις 8 μήνες αφότου ανέλαβε, και αντικαθίσταται από τον Maurizio Arrivabene.

Λίγες ώρες αφότου ο Mattiaci δήλωσε πως ήταν πλήρως επικεντρωμένος στο να βοηθήσει την ομάδα να προχωρήσει στα σχέδιά της, μια ανακοίνωση από το Maranello αποκάλυψε πως αντικαθίσταται.

Ο Arrivabene (φωτ. κάτω), που ξέρει τη Ferrari εδώ και πολλά χρόνια μέσω της δουλειάς του στον χορηγό της, τη Philip Morris, έρχεται άμεσα στην ομάδα μετά από συμφωνία που έχτισε ο νέος πρόεδρος της Ferrari, o Sergio Marchionne.

«Αποφασίσαμε να διορίσουμε επικεφαλής τον Maurizio Arrivabene, διότι στην ιστορική αυτή στιγμή για τη Scuderia και τη Formula 1, χρειαζόμαστε κάποιον με βαθιά γνώση όχι μόνο της Ferrari, αλλά επίσης των μηχανισμών διοίκησης και των απαιτήσεων του σπορ», δήλωσε ο Marchionne.  

«Ο Maurizio έχει ένα μοναδικό πλούτο γνώσεων: Ήταν πολύ κοντά στη Scuderia για χρόνια και, ως μέλος της Επιτροπής F1, έχει επίσης πλήρη γνώση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Ήταν πάντα μια πηγή καινοτόμων ιδεών, εστιασμένων στην αναζωογόνηση της Formula 1.

«Η διοικητική του πείρα σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και ελεγχόμενη με αυστηρούς κανόνες αγορά, έχει επίσης μεγάλη σημασία και θα τον βοηθήσει να διαχειριστεί και να κινητοποιήσει την ομάδα.

«Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Marco Mattiacci για τις υπηρεσίες του στη Ferrari τα τελευταία 15 χρόνια, και να του ευχηθούμε επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες».

Υπόνοιες σχετικά με το μέλλον του Mattiacci δημιουργήθηκαν στο GP του Abu Dhabi, όταν απέφυγε να πει ότι θα είναι στην ομάδα το 2015.

Όταν ρωτήθηκε από το «αδελφό» μας AUTOSPORT αν περίμενε να παραμείνει επικεφαλής της ομάδας και του χρόνου, ο Mattiacci απάντησε: «Είναι επικεντρωμένος στο να δουλεύω πολύ σκληρά, όπως την πρώτη μέρα που ήρθα στη Scuderia.

«Δουλεύω εξαιρετικά σκληρά και θα συνεχίσω να δουλεύω εξαιρετικά σκληρά.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε την τέταρτη θέση [στο πρωτάθλημα κατασκευαστών], αλλά δεν έχουμε κάτι να γιορτάσουμε».

Παρότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά μετά το 1993 όπου η Ferrari δεν πήρε νίκη, ο Mattiacci δήλωσε πως η αναδιάρθρωση που αυτός άρχισε θα φέρει την ομάδα σε θέση να επανέλθει στο προσκήνιο το 2015.

«Σίγουρα ήταν μια απογοητευτική και δύσκολη χρονιά, αλλά πάντα βλέπω τη θετική πλευρά.

«Μάθαμε πολλά. Είμαι ευτυχής που κατά κάποιον τρόπο συνέβαλα στην αναδιοργάνωση αυτή.

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το ταχύτερο δυνατόν μια αποτελεσματική οργάνωση που θα παράγει ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

«Τα σημάδια που βλέπουμε για το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς είναι ενθαρρυντικά. Ο James Allison και οι άνθρωποί του κάνουν φοβερή δουλειά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube