Τα Top 5 ατυχήματα στο Grand Prix Αυστραλίας [video]

Τα Top 5 ατυχήματα στο Grand Prix Αυστραλίας [video]

Απομένουν τέσσερις μόνο ημέρες για τον φετινό αγώνα και η F1 θέλει να ανοίξει την… όρεξη στους φαν και τηλεθεατές.

Το GP Αυστραλίας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 25 Μαρτίου, και η Liberty Media αποφάσισε να αναρτήσει ένα video με τα Top 5 ατυχήματα που έχουν απαθανατιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα από on-board κάμερα.

Στην αρχή βλέπουμε τον Ralf Schumacher να απογειώνεται χρησιμοποιώντας ως βατήρα τη Ferrari του Rubens Barrichello, το 2002. Κάποιοι θεωρούν αυτό το ατύχημα ως ένα από τα πιο θεαματικά των τελευταίων χρόνων.

Στη συνέχεια μπαίνουμε στο κόκπιτ του Daniel Ricciardo το 2012, για να παρακολουθήσουμε πώς στριμώχνεται ανάμεσα στα μονοθέσια των αντιπάλων του λίγο μετά την εκκίνηση.

Ακολουθεί μια στενή επαφή τρίτου τύπου που είχε ο Alex Wurz το 2007, με τη Red Bull του David Coulthard, η οποία εμφανίζεται ξαφνικά ιπτάμενη από το πουθενά.

Στο επόμενο επεισόδιο, ο Sebastian Vettel έχει μια ελαφριά σύγκρουση με την BMW του Robert Kubica, συνεχίζει, αλλά έχει χάσει την εμπρός πτέρυγά του και υποστρέφει στη μεθεπόμενη στροφή, πέφτοντας στην μπαριέρα.

Όμως η πιο τρομακτική φάση ίσως είναι η τελευταία, όπου ο Giancarlo Fisichella δέχεται καταπρόσωπο τις φλόγες όταν σκάει μπροστά του ο κινητήρας της Honda του Jenson Button, το 2006.

Το video αυτό αποτελεί ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας Engineering Insanity” που λανσάρει η νέα ιδιοκτήτρια της Formula 1, η αμερικανική Liberty Media Corp., και περιλαμβάνει αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, γιγαντοαφίσες σε αεροδρόμια και πόλεις, χειροποίητες τοιχογραφίες κ.ά., πρώτα στη Μελβούρνη και ύστερα στη Σαγκάη, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

[Πηγή: Formula 1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube