Τα τελευταία νέα για τον Bianchi

Τα τελευταία νέα για τον Bianchi

Ο οδηγός της Marussia, Jules Bianchi, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, μετά το ατύχημα που του συνέβη στο Ιαπωνικό GP.

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά ενώ απέμεναν 9 γύροι όταν ο Bianchi είχε έξοδο από την πίστα στη Στροφή 7, όπου είχε βγει και ο Sutil λίγο νωρίτερα.

Ο γερανός ήταν στη φάση απομάκρυνσης της Sauber όταν ο Bianchi βγήκε.

Ο Sutil δήλωσε ότι το μονοθέσιο του Γάλλου έπεσε πάνω στο γερανό με το πλάι.

«Ο οδηγός δεν έχει τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο διότι το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει με αυτές τις συνθήκες», ανακοίνωσε ο υπεύθυνος Τύπου της FIA, Matteo Bonciani.

«Θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις, τη στιγμή αυτή δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Θα σας ενημερώνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Ο Jenson Button, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση, είπε ότι ήταν σαφές πως το ατύχημα ήταν πολύ σοβαρό. Το πιο σημαντικό είναι να είναι καλά ο Jules είπε ο Βρετανός. Αλλά είδα το αυτοκίνητο πίσω από το γερανό και ήταν κατεστραμμένο. Ήταν εκπληκτικό για μένα είπε ο Button το πόση μεγάλη ζημιά είχε πάθει η Marussia, αλλά αυτό ήταν .

Είναι φρικτό και είναι από τα ατυχήματα εκείνα που δεν θέλεις ποτέ να συμβούν. Οι σκέψεις όλων μας είναι κοντά στον Jules και την οικογένειά του.

O Sutil που λίγο πριν είχε βγει στην ίδια στροφή δήλωσε πως είχε υδρολίσθηση σε εκείνη τη στροφή. Η βροχή δυνάμωνε και η ορατότητα μειωνόταν. Ο γερανός είχε έρθει για να πάρει το μονοθέσιο μου και τότε συνέβησαν όλα. Έπεσε πάνω του με δύναμη, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Δεν έχω περαιτέρω πληροφόρηση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως το ατύχημα είναι πολύ σοβαρό.

Την ίδια στιγμή, ο Mika Salo που σε αυτόν τον αγώνα ήταν μέλος της ομάδας των αγωνοδικών, είπε  πως ο Bianchi φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Στο νοσοκομείο έχουν πάει σχεδόν όλοι οι πιλότοι, ολόκληρο το team της Marussia αλλά και ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Marco Mattiacci

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube