Συνωμοσία στη Mercedes κατά του Hamilton;

Συνωμοσία στη Mercedes κατά του Hamilton;

Οι θεωρίες ότι η ομάδα σαμποτάρει επίτηδες τον Hamilton προωθώντας τον Rosberg έκαναν έξαλλο τον Toto Wolff.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, χαρακτήρισε τους συνωμοσιολόγους «παρανοϊκούς».

Όμως βλέποντας τη σειρά από βλάβες στο μονοθέσιο του Hamilton, από τις οποίες επωφελήθηκε ο Rosberg, δεν είναι τόσο παράλογο να αναρωτιούνται κάποιοι, ίσως όχι για πιθανό σαμποτάζ του Βρετανού από τη Mercedes για χάρη του Γερμανού –που και πέρσι εκεί ήταν– αλλά για συνωμοσία με δάκτυλο του Ecclestone ώστε να δοθεί περισσότερο ενδιαφέρον στην έκβαση του πρωταθλήματος (όχι και τρίτος στη σειρά τίτλος για τον Hamilton).

Όλοι ξέρουμε ότι ο Rosberg είχε μέχρι στιγμής ένα απροβλημάτιστο ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν, χτίζοντας μια διαφορά 43 βαθμών, ενώ ο Hamilton πέρασε διάφορες δοκιμασίες.

Είχε το ίδιο πρόβλημα με την MGU-H (μονάδα ανάκτησης θερμικής ενέργειας) του κινητήριου συστήματός του στις κατατακτήριες δοκιμές τόσο της Κίνας όσο και της Ρωσίας, ενώ αναγκάστηκε και να κόψει ρυθμό στο Sochi από πτώση της πίεσης νερού στον κινητήρα του.

Ο Toto Wolff δήλωσε ότι οι υπαινιγμοί στα κοινωνικά δίκτυα, πως δήθεν η Mercedes έχει αποφασίσει να σαμποτάρει τον Hamilton για να βοηθήσει τον Rosberg να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, πρέπει να διαψευστούν με ένταση εξαρχής.

«Θέλω να αγνοήσω αυτό το τσούρμο των παρανοϊκών που νομίζουν ότι θα μπορούσαμε να βλάψουμε έναν οδηγό που είναι δικός μας οδηγός και έχει πάρει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα με εμάς», δήλωσε ο Αυστριακός. 

«Δεν μας έχει απογοητεύσει και δεν θα τον απογοητεύαμε ποτέ. Αυτό είναι ένα μηχανικό σπορ και τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Πιέζουμε πολύ τα όρια στον τομέα του σασί και του κινητήρα ώστε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

«Γι’ αυτό κερδίζουμε αγώνες, όμως όταν πιέζεις τα όρια, σε κάποια στιγμή τα ξεπερνάς. Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς στα σοβαρά αυτούς τους τύπους που είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι με ένα laptop στην αγκαλιά και στέλνουν υβριστικά μηνύματα».

Όταν ρωτήθηκε πώς νιώθουν οι άνθρωποι της ομάδας με τις κατηγορίες για σαμποτάζ, ο Wolff απάντησε: «Ο λόγος που φωνάζω γι’ αυτό είναι γιατί θέλω να προστατέψω αυτούς τους ανθρώπους, επειδή πλήττονται από σχόλια που είναι απλά ασυγχώρητα και άδικα – υβριστικά χωρίς κανένα λόγο.

«Εκτιμούμε κάθε λογικό και κάθε αληθινό σχόλιο, λαμβάνουμε την κριτική πολύ σοβαρά υπόψη. Αν κάνουμε λάθος, παραδεχόμαστε ότι δεν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Στους τελευταίους δύο αγώνες κάναμε κάποια λάθη, και το ότι απογοητεύσαμε τον Lewis με τον κινητήρα του είναι σίγουρα ένα από αυτά. Το ξέρουμε και το νιώθουμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον».

Ο Wolff τόνισε ότι ούτε ο Rosberg ήταν απαλλαγμένος από μηχανικά προβλήματα. Αντίθετα, στο Sochi αντιμετώπισε ένα που θα μπορούσε να του κοστίσει τον αγώνα.

«Είχαμε ένα πρόβλημα με το μονοθέσιο του Nico, που έκανε τα μαλλιά μας να ασπρίσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ένα πρόβλημα με το σύστημα κίνησης της MGU-K (μονάδα ανάκτησης κινητικής ενέργειας)», είπε. «Και σε κάποια φάση φαινόταν ότι δεν θα τερμάτιζε τον αγώνα».

Ο Wolff παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα του Hamilton με την πίεση νερού μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της βιαστικής αλλαγής κινητήρα μετά το πρόβλημα στις κατατακτήριες. Και συμπλήρωσε ότι είναι πιθανό νε έχει γίνει τέτοια ζημιά που να έχει αχρηστέψει τον κινητήρα για μελλοντική τοποθέτηση.

«Είδαμε [στην τηλεμετρία] μια ξαφνική πτώση της πίεσης νερού, η οποία συνέχισε να πέφτει. Η βλάβη έδειχνε οριστική. Δεν ξέρουμε ακόμη την αιτία, πιθανώς να βρίσκεται κάπου στη συναρμολόγηση ή στο σασί.

«Σταθεροποιήθηκε σε κάποια φάση και ο Lewis έφερε το μονοθέσιο στον τερματισμό».

Πάντως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Paddy Lowe, είπε ότι ο πίεση «σταθεροποιήθηκε στο μηδέν, δεν είχε καθόλου πίεση» και απορούσε πώς το μονοθέσιο είδε την καρό σημαία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube